Νέα Υόρκη: Δίωξη έπειτα από ρατσιστικό σχόλιο σε μυστικό αστυνομικό ασιατικής καταγωγής

Νέα Υόρκη: Δίωξη έπειτα από ρατσιστικό σχόλιο σε μυστικό αστυνομικό ασιατικής καταγωγής

Νεοϋορκέζος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για εγκλήματα μίσους διότι έκανε ρατσιστικό σχόλιο εναντίον ασιατικής καταγωγής Αμερικανού, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν μυστικός αστυνομικός, μέλος της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους.


Ο 35 Τζούβιαν Ροντρίγκες συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής για τα σχόλια εναντίον του αστυνομικού και παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, εμφανίστηκε επιθετικός και προσβλητικός και προς τους δημοσιογράφους που του ζήτησαν να κάνει κάποια δήλωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ροντρίγκες συνειδητά ενεπλάκη σε λογομαχία με τον μυστικό αστυνομικό, φωνάζοντάς του «πήγαινε πίσω στην Κίνα», γιατί «αλλιώς θα καταλήξεις στο νεκροταφείο», ενώ προσπάθησε να τον χτυπήσει και να τον μαχαιρώσει στο πρόσωπο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει περιλαμβάνουν απειλή και παρενόχληση ως εγκλήματα μίσους και σοβαρή παρενόχληση που σχετίζεται με τη φυλή, την καταγωγή ή άλλα φυσικά χαρακτηριστικά άλλου ατόμου.

Η σύλληψη του Ροντρίγκες έγινε σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ καταγράφεται έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων και εγκλημάτων μίσους κατά πολιτών με καταγωγή από την Ασία, ενώ η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις περιπολίες με μυστικούς αστυνομικούς στις περιοχές όπου ζουν μεγάλοι πληθυσμοί πολιτών με ασιατική καταγωγή.

Ο διοικητής της αστυνομίας, Ντέρμοτ Σι, δήλωσε σχετικά: «Την επόμενη φορά που κάποιος θα στοχοποιήσει ένα πρόσωπο, είτε με λόγια είτε παρανοχλόντας το είτε με άλλο τρόπο, στον δρόμο ή στο μετρό, θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές: μπορεί να είναι αστυνομικός».


 

 

Πηγή: efsyn.gr

10

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση