Πάτμος: Πατέρας κακοποιούσε τις τρεις κόρες και τη σύζυγό του

Πάτμος: Πατέρας κακοποιούσε τις τρεις κόρες και τη σύζυγό του

Ο πατέρας, που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Κω, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βία και εξύβριση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, πράξη που φέρεται να τελέστηκε στην Πάτμο, κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από 12 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι την 12 Ιανουαρίου 2020.

Κατηγορείται ειδικότερα για το ό,τι στην περιοχή Φασιανός Κάμπου της Πάτμου, με περισσότερες πράξεις, τέλεσε από πρόθεση περισσότερα εγκλήματα, τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται από το νόμο με στερητικές της ελευθερίας ποινές. 

Ειδικότερα, ότι τουλάχιστον μέχρι την 12η Ιανουαρίου 2020, σε άγνωστους χρόνους στην ανάκριση, ενεργώντας με πρόθεση, με περισσότερες πράξεις που αποτελούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος με πρόθεση προξένησε σε άλλο μέλος της οικογένειας του σωματική κάκωση.

Χτυπούσε τις κόρες του στο πρόσωπο και στο σώμα με ζώνη

Συγκεκριμένα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο με την μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού πόνου, δηλαδή έντονη πρόκληση αυτού, η οποία δεν είναι απλή ή στιγμιαία, και πόνου τόσο έντονου, που έχει ισχυρή επίδραση επί των αισθήσεων του ανθρώπου, καθώς και με τη μεθοδευμένη πρόκληση ψυχικού πόνου, ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, φέρεται να κακοποίησε την σύζυγο και τις τρεις κόρες του.

Πιο συγκεκριμένα κατηγορείται ότι χτύπησε επανειλημμένα στο πρόσωπο τα παιδιά χρησιμοποιώντας τα χέρια του με γροθιές ή χαστούκια και στο σώμα τους με λακτίσματα και ραπίσματα διά της χρήσης ζώνης προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.

Εφιάλτης για τις τρεις κόρες και τη σύζυγο

Όλη η ανωτέρω συνεχής, επαναλαμβανόμενη και διαρκής συμπεριφορά του με την μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει ψυχική βλάβη, είχε ως αποτέλεσμα πέραν των αναφερομένων ως άνω σωματικών βλαβών σε μια κόρη του να της προκαλέσει, σοβαρή ψυχική βλάβη με συνέπεια να κατακλύζεται από έντονο φόβο και αίσθημα πανικού αναφορικά με τον πατέρα της, να μην αισθάνεται ασφαλής, να κλαίει και είναι σε ένταση, να νιώθει φόβο για την ζωή της και την σωματική ακεραιότητα της. Τα ίδια φέρονται να υπέστησαν και τα υπόλοιπα παιδιά του.

Επιπλέον προκάλεσε επανειλημμένα τρόμο και ανησυχία σε μέλη της οικογένειάς του απειλώντας τα με βία, με φραστικές απειλές για την ζωή τους καθώς και με την χρήση μαχαιριού.

Μάλιστα φέρεται να απείλησε και την σύζυγό του με τηλεφωνική κλήση που της έκανε ενώ νοσηλευόταν κρατούμενος σε νοσοκομείο.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

412

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση