Προ των πυλών κυβέρνηση με άρωμα ακροδεξιάς στο Ισραήλ

Προ των πυλών κυβέρνηση με άρωμα ακροδεξιάς στο Ισραήλ

Την πρόθεσή του να σχηματίσει «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» και με τη συμμετοχή της ακροδεξιάς εξέφρασε ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας την εντολή από τον πρόεδρο της χώρας.


Ο Γιαΐρ Λαπίντ, το κόμμα του οποίου ήρθε δεύτερο στις πρόσφατες εκλογές, πήρε τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν, καθώς η διορία που είχε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου έληξε τα μεσάνυχτα.

Ο Λαπίντ, ηγέτης του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ («Υπάρχει μέλλον»), έχει 17 έδρες στη νέα Βουλή.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Ναφταλί Μπένετ, πρόεδρος του ακροδεξιού συνασπισμού Yamina, κάλεσε τα κόμματα σε μια «ευρεία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής πέμπτης εκλογικής αναμέτρησης.

«Η αλήθεια είναι απλή, ο Νετανιάχου απέτυχε να σχηματίσει μια δεξιά πτέρυγα» είπε ο Μπένετ σε δήλωσή του, καλώντας, παράλληλα, τα κόμματα της δεξιάς να συνασπιστούν.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του ακραίου Γισραέλ Μπεϊτέινου, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, δίνοντας συγχαρητήρια στον πρόεδρο της χώρας επειδή έκανε τη σωστή κίνηση να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Λαπίντ και κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πάντως, ο ίδιος ο Νετανιάχου επιτέθηκε στον Μπένετ, κατηγορώντας τον ότι «οδηγεί τη χώρα σε μια επικίνδυνη αριστερή κυβέρνηση».


 

Πηγή: efsyn.gr

29

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση