Απειλητικά μηνύματα δέχονται εκατοντάδες Παλαιστίνιοι

Απειλητικά μηνύματα δέχονται εκατοντάδες Παλαιστίνιοι

Απειλητικά μηνύματα από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, φαίνεται πως δέχονται εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σύμφωνα με το Νομικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Αραβικών Μειονοτήτων στο Ισραήλ, Adalah. Τα μηνύματα λένε: «Γεια σας. Έχετε αναγνωριστεί ως κάποιος που συμμετείχε σε πράξεις βίας στο Τζαμί Al-Aqsa. Θα σας τιμωρήσουμε» και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ δεν έχει αρνηθεί πως εμπλέκεται στην αποστολή των μηνυμάτων».


Συνεχίζεται ο εκφοβισμός των Παλαιστινίων από την κυβέρνηση του Ισραήλ, καθώς πέρα από τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται σε βάρος τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα και μαρτυρίες ανθρώπων, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι φαίνεται πως έχουν λάβει απειλητικά SMS από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Shin Bet. Το γεγονός έχει φέρει στο φως το Νομικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Αραβικών Μειονοτήτων στο Ισραήλ, Adalah.

Τα μηνύματα, γραμμένα στα αραβικά, λένε: «Γεια σας. Έχετε αναγνωριστεί ως κάποιος που συμμετείχε σε πράξεις βίας στο Τζαμί Al-Aqsa. Θα σας τιμωρήσουμε».

 

Το Adalah την Τετάρτη 12 Μαΐου έστειλε επείγουσα επιστολή στον Ισραηλινό Γενικό Εισαγγελέα και τον διευθυντή της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Shin Bet, απαιτώντας να ενεργήσουν για να σταματήσουν την αναφερόμενη πρακτική της υπηρεσίας αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε Παλαιστίνιους πολίτες. Σύμφωνα με το Adalah, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ δεν αρνήθηκε ότι έστειλε τα μηνύματα με τη φράση: «Θα σας τιμωρήσουμε» δηλώνοντας απλώς: «Δεν σχολιάζουμε τις επιχειρησιακές δραστηριότητες.»

Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης ότι εκτός από τη φύση των απειλητικών μηνυμάτων που παραβιάζουν το απόρρητο των παραληπτών τους, η αποστολή τέτοιων μηνυμάτων από το Shin Bet είναι παράνομη και εκτείνεται πέρα από το πεδίο αρμοδιοτήτων της και υπογραμμίζεται ότι αυτή η αναφερόμενη δραστηριότητα παραβιάζει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ σχετικά με τη χρήση της παρακολούθησης τοποθεσίας των Ισραηλινών πολιτών από το Shin Bet στο πλαίσιο της πανδημίας COVID 19.

Και το πρακτορείο ειδήσεων Middle East Eye αναφέρει πως σύμφωνα με μαρτυρίες είναι πιθανό να χρησιμοποιείται ένα σύστημα GPS από την κυβέρνηση του Ισραήλ για την αποστολή αυτών των μηνυμάτων, έτσι ώστε να ξέρει ποιοι ήταν στο Al Aqsa. Αναφέρει επίσης πως η τεχνολογία αυτή υπήρχε από την αρχή της πανδημίας του COVID 19 με το «πρόσχημα της δημόσιας υγείας», αλλά τώρα χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αρχές για να «εντοπίσουν τις τοποθεσίες των ανθρώπων και να τους απειλήσουν», καθώς το μήνυμα έλαβαν και άνθρωποι οι οποίοι απλώς μένουν κοντά στην περιοχή του τζαμιού Al Aqsa.

Όσοι προσπάθησαν να καλέσουν τον αριθμό που έστειλε το μήνυμα, δεν είχαν κάποια απάντηση.

 


 

Πηγή: thepressproject.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση