Ανοιχτό κάλεσμα για το «Εμπρός»: Την Τέχνη δεν μπορείτε να την σφραγίσετε

Ανοιχτό κάλεσμα για το «Εμπρός»: Την Τέχνη δεν μπορείτε να την σφραγίσετε

Οι σοκαριστικές εικόνες με το σφράγισμα του ιστορικού θεάτρου «Εμπρός» το πρωί της Τετάρτης με τσιμεντόλιθους, έπειτα από εισβολή της αστυνομίας, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες, καλλιτέχνες και ανθρώπους τους Πολιτισμού για την κίνηση που φανερώνει τις επιδιώξεις της κυβέρνησης

Ο κατειλημμένος χώρος, ένας από τους ξεχωριστούς πνεύμονες ελευθερίας και πολιτισμού στην Αθήνα, προσέφερε για δέκα χρόνια υποστήριξη σε όποιον ήθελε να παρουσιάσει το έργο του και φιλοξενούσε ποικιλόμορφες δράσεις.

Περισσότερα από 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε πάνω από 2.000 παραστάσεις, πάνω από 450 μουσικές συναυλίες και τουλάχιστον 300 ομιλίες και διαλέξεις, αναρίθμητες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης και λογοτεχνίας έγιναν στο κηρυγμένο διατηρητέο κτίριο.

Η Ανοιχτή Ορχήστρα των «Support Art Workers» θα πραγματοποιήσει την πρόβα της την Κυριακή 23 Μαΐου στις 11:00 έξω απ’ το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο στου Ψυρρή και καλεί αλληλέγγυους και αλληλέγγυες σε διαμαρτυρία ενάντια στην εκκένωση του χώρου.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Την Τετάρτη 19/5 εκκενώθηκε και σφραγίστηκε άλλη μια κατάληψη. Η κυβέρνηση αποφάσισε άλλο ένα χτύπημα στην Τέχνη κλείνοντας το ΕΜΠΡΟΣ που στεκόταν 10 χρόνια δίπλα σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες και συλλογικότητες.

Η Ανοιχτή Ορχήστρα των support art workers θα κάνει την πρόβα της την Κυριακή 23/5 στις 11.00 έξω από το ΕΜΠΡΟΣ και καλεί ολ@ τ@ αλληλέγγυ@ να έρθουν και να ενώσουν τις φωνές τους μαζί της.

Οι καλλιτεχνικοί χώροι μάς ανήκουν
Οι δρόμοι μάς ανήκουν
Την Τέχνη δεν μπορείτε να την σφραγίσετε
Τα κτίρια ανήκουν σε όσους στεγάζουν μέσα τα όνειρα τους»

Πηγή: https://www.efsyn.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση