Δίωξη μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη τον περασμένο Οκτώβριο

Δίωξη μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη τον περασμένο Οκτώβριο

Στην αστυνομία κλήθηκαν την Δευτέρα να καταθέσουν ένας μαθητής και μία μαθήτρια Λυκείου της Ιωνίδειου σχολής στο Πειραιά, που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους τον περασμένο Οκτώβριο και μίλησαν για τα αιτήματά τους στα ΜΜΕ.


Η εισαγγελία Πειραιά σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τους για βιαιοπραγία κατά του Λυκειάρχη και για συντονισμό παράνομων ενεργειών που είχαν ως στόχο τη φθορά ξένης περιουσίας.

Σύμφωνα με το News24/7, η δίωξη των παιδιών βασίστηκε σε ανώνυμες καταγγελίες ανθρώπων που φέρονται να είναι γονείς άλλων μαθητών του σχολείου.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Λυκειάρχης έχει διαψεύσει με δική του κατάθεση ότι έπεσε θύμα βιαιοπραγίας σωματικής ή λεκτικής από τους μαθητές. Στη δικογραφία, κατά πληροφορίες, υπάρχουν και φωτογραφίες των παιδιών τραβηγμένες με screenshot από το site του News24/7.

Στην αστυνομία κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί και ο Γιάννης Μοίρας, ως εκπρόσωπος του ΔΣ του συλλόγου γονέων του Λυκείου του σχολείου κάτι που σημαίνει ότι στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μπαίνουν και οι γονείς.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χαρακτηρίζονται ως «ταραχοποιά στοιχεία» τα οποία δρουν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δημιουργώντας προβλήματα στο σχολείο.

Το βάρος της δίωξης ειδικά για τη μαθήτρια είναι μεγαλύτερο καθώς σε 13 ημέρες μπαίνει στη μάχη των Πανελλήνιων εξετάσεων.


 

Πηγή: tvxs.gr

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση