Εισαγγελέας για πιθανούς συνεργούς στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά

Εισαγγελέας για πιθανούς συνεργούς στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά

Προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθαλψη του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα στάθηκαν καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν, οι οποίες αναφέρονται ονομαστικά σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης γυναίκας από την Ουκρανία, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον Χρήστο Παππά να διαφύγει της σύλληψης.

Η Ουκρανή καταδικάστηκε νωρίτερα σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, με την ίδια να υποστηρίζει ότι η παραμονή του φυγόποινου υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης στο διαμέρισμά της ήταν προσωρινή, όταν την επισκέφθηκε ξαφνικά χθες και δε σκέφτηκε να ειδοποιήσει τις αρχές. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, στις 20.00 χθες το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη «κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής». Στη συγκεκριμένη διεύθυνση μετέβησαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα «εντοπίστηκε ο αναζητούμενος».

Το πάλαι ποτέ Νο2 της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού, καθώς ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Στον Δομοκό κρατούνται οι καταδικασθέντες χωρίς αναστολή πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματαθαιόπουλου, που κρατείται, όπως και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του τέως υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, Περικλή Σταυριανάκη, ο φυγόποινος από τον Οκτώβρη εντολέας του «ήθελε να παραδοθεί» και μάλλον όλο αυτό το διάστημα «βρισκόταν στην Αθήνα».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

38

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση