Ηλιούπολη: Η ώρα της απολογίας για τον αστυνομικό και τον πατέρα

Ηλιούπολη: Η ώρα της απολογίας για τον αστυνομικό και τον πατέρα

Αντωνία Ξυνού

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα ο αστυνομικό και ο πατέρας της 19χρονης κοπέλας που το περασμένο Σάββατο κατάφερε να ξεφύγει και να καταγγείλει ότι κρατείτο αιχμάλωτη και εκδιδόταν παρά τη θέληση της.


Στις βαρύτατες κατηγορίες που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη καλούνται να καλούνται να απαντήσουν σήμερα ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης στην Ηλιούπολη, που για χρόνια την κακοποιούσαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν κατά περίσταση για 14 αδικήματα κακουργηματικού και πλημμελημματικού χαρακτήρα, τα οποία σχετίζονται με σωματεμπορία, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά η πληρεξούσια δικηγόρος της νεαρής, ο αστυνομικός της έδινε ναρκωτικές ουσίες παρά τη θέληση της, ενώ όταν δεν δεχόταν να εκπορνευτεί ως αντίποινα της στερούσε την τροφή. Μάλιστα, η κοπέλα έχει αναφερθεί στην κατάθεση της στις αρχές και σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο λειτουργούσε ως συνεργός του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Η κοπέλα κατόρθωσε να διαφύγει από το σπίτι όπου κρατείτο και να καταφύγει σε παρακείμενη καφετέρια, ζητώντας τη βοήθεια εργαζόμενης. Η γυναίκα αφού άκουσε την 19χρονη, ενημέρωσε τις αρχές και φεμινιστική οργάνωση, ενώ η ίδια έχει ήδη καταθέσει στην αστυνομία για τα όσα γνωρίζει.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο πατέρας του που εμφανίζεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 11 ετών, φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες πράγμα το οποίο δεν αποκλείεται να πράξουν και ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας, που έχει χρεωθεί την υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, οι δύο τους καλούνται να απολογηθούν κατά περίσταση για τις πράξεις της εμπορίας ανθρώπου κατ’ επάγγελμα, της εμπορίας ανθρώπου κατά ανηλίκου, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια, της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών με ανηλίκους, της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής απειλής.

Πάντως, η πλευρά της 19χρονης, η οποία έχει καταγγείλει προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζει πως συγκεντρώνει και άλλες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του αστυνομικού για αντίστοιχες πράξεις.


 

Πηγή: news247.gr

44

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση