Μαζική κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα

Μαζική κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα

Εκατοντάδες εκπρόσωποι, μέλη συλλογικοτήτων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, συλλόγων, της αυτοδιοίκησης του νομού Καρδίτσας, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδος πραγματοποίησαν την Κυριακή, δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στον Τύμπανο Αργιθέας, γύρω από το εργοτάξιο αιολικού πάρκου ιδιωτικής εταιρείας.


Ανάμεσά τους το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα, ο Ορειβατικός Όμιλος Καρδίτσας, ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος, το Δίκτυο Προστασίας Ασπροποτάμου Τρικάλων, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνος ως εκπρόσωπος της Διαδημοτικής Συνεργασίας που έχει με τους Δημάρχους Αργιθέας και Αγράφων κ.α.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, αρκετός κόσμος από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας είχε φτάσει στον Τύμπανο από το Σάββατο το βράδυ, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητά του σε πλατώματα και κατασκηνώνοντας σε κοντινά μέρη.

Ισχυρή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ γύρω από το εργοτάξιο, ενώ εκπρόσωποι των διαδηλωτών συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους επικεφαλής, διαμαρτυρόμενοι για αστυνομοκρατία και βέβαια για τα έργα και τις παρεμβάσεις των ιδιωτών στα Καρδιτσιώτικα βουνά.

«Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον» υποστηρίζει και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Π. Νάνος.

«Παρά τις συλλογικές αντιδράσεις της κοινωνίας, επιστημονικών και άλλων φορέων, σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, βλέπουμε να προχωρούν ακάθεκτοι στην ισοπέδωση των βουνών μας. Οι εργασίες στον Τύμπανο είναι το προοίμιο μιας εκτεταμένης καταστροφής του φυσικού μας περιβάλλοντος. Είναι η μη αναστρέψιμη αλλοίωσης της ταυτότητας του τόπου μας συνολικά. Τα Άγραφα αποτέλεσαν τον ιερό τόπο της λευτεριάς και της Αντίστασης, είναι τόπος απροσκύνητος, εθνική κιβωτός της ελληνικής ψυχής και της αξιοπρέπειας και είναι θλιβερό το θέαμα να ισοπεδώνονται τα βουνά μας για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες, ακόμα πιο θλιβερό αυτό να γίνεται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Είμαστε υπέρ των εναλλακτικών τρόπων παραγωγής ενέργειας, αλλά όχι των μορφών που καταστρέφουν το περιβάλλον. Ως διαδημοτική συνεργασία τριών Αγραφιώτικων Δήμων, Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους: Είμαστε αντίθετοι στην καταστροφή των βουνών μας και θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Καλούμε την κυβέρνηση, τις κρατικές και άλλες υπηρεσίες να παγώσουν κάθε διαδικασία που έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών» υπογράμμισε ο κ. Νάνος.


 

Πηγή: tvxs.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση