«Χριστιανοί» στα Μετέωρα σταματούν το δρόμο της Αμάλ για τα προσφυγόπουλα

«Χριστιανοί» στα Μετέωρα σταματούν το δρόμο της Αμάλ για τα προσφυγόπουλα

Το 9χρονο κορίτσι από τη Συρία, ένα σύμβολο ελευθερίας, ανθρωπισμού και ελπίδας


Το ταξίδι της μικρής Αμάλ, μιας μαριονέτας που προωθεί την αποδοχή των προσφυγόπουλων μάλλον διακόπτεται στα Μετέωρα, καθώς ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Μετεώρων και στήριξη του Δημάρχου Καλαμπάκας, εκφράζουν την αντίθεση τους στην πορεία του κοριτσιού.

Μάλιστα, δηλώνουν πως: «Δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση και κινηματογράφηση αναλόγων δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, αλλά και σε κάθε άλλο περιβάλλοντα θρησκευτικό χώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σταγών και Μετεώρων, καθώς δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής».

Το 9χρονο κορίτσι από τη Συρία, ένα σύμβολο ελευθερίας, ανθρωπισμού και ελπίδας. Είναι μια μαριονέτα 3,5 μέτρων που αντιπροσωπεύει, στα πλαίσια ενός μεγάλου καλλιτεχνικού πρότζεκτ, εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες στο μεγάλο τους ταξίδι προς την ελευθερία.

Πραγματοποιεί έναν δρόμο 8.000 χιλιομέτρων που ξεκινάει από την Γκαζιαντέπ, μία πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.


 

Πηγή: rosa.gr

1.267

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση