Συγκίνησαν τα «Ματωμένα Πορτρέτα» στο Κερατσίνι

Συγκίνησαν τα «Ματωμένα Πορτρέτα» στο Κερατσίνι

Πρόκειται για πορτρέτα ανθρώπων της σημερινής εποχής που βασανίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από άγριες και αναίτιες επιθέσεις.


Έντονη συναισθηματική φόρτιση στους παρευρισκομένους προκάλεσαν τα «Ματωμένα Πορτρέτα» πριν από την παρουσίαση του βιβλίου της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Χρύσας Παπαδοπούλου, με τίτλο «Όρθιος σε δημόσια θέα. Η αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής», που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 13  Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για πορτρέτα ανθρώπων της σημερινής εποχής που βασανίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από άγριες και αναίτιες επιθέσεις, με αφορμή το φύλο, τη φυλή, την καταγωγή ή τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Ανθρώπων που είδαν κατάματα τον σεξισμό, τον φασισμό, την πατριαρχία, την ομοφοβία και τη «νόμιμη» βία του κάθε κρατικού μηχανισμού. Σκοπός της παρουσίασης είναι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, ώστε να δοθεί τέλος σε αυτές τις αναίτιες επιθέσεις κατά των συνανθρώπων μας.

Τα «Ματωμένα Πορτρέτα» αποτελούν την έκθεση-εγκατάσταση του ζωγράφου-εικαστικού Δημήτρη Αστερίου, στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου, στο Κερατσίνι, όπου φιλοξενείται και η παρουσίαση του βιβλίου της Χρύσας Παπαδοπούλου.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις εντάσσονται στον «Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη 2021», με το αντιφασιστικό κίνημα να κατεβαίνει στους δρόμους και να οργανώνει δρώμενα για να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.


 

Πηγή: efsyn.gr

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση