Διαδηλώνουν το απόγευμα παρά τις απαγορεύσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διαδηλώνουν το απόγευμα παρά τις απαγορεύσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Καλέσματα ενάντια στη σύνοδο MED9 και στη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ από φορείς και συνδικάτα, φοιτητές και φαντάρους, αριστερές και περιβαλλοντικές συλλογικότητες.


Σε κλοιό διαδηλωτών αναμένεται να βρεθεί το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας παρά την απαγόρευση της αστυνομίας για «πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρες 06:00 έως 24:00 της Παρασκευής» λόγω της… άφιξης υψηλών πολιτικών προσώπων για τη σύνοδο των εννέα μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ανεπιθύμητη η σύνοδος των εμπρηστών» τονίζει το κάλεσμα φορέων, συνδικάτων, δημοτικών κινήσεων, φοιτητικών συλλόγων και περιβαλλοντικών συλλογικοτήτων για συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στα λόγια, ο στόχος της Συνόδου είναι η συνεργασία και η υπογραφή της «Διακήρυξης των Αθηνών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο»(…) Πίσω από τα παραμύθια περί «πράσινης ανάπτυξης» η πραγματική ατζέντα τους θα περιλαμβάνει τη συνεργασία των χωρών της ΕΕ και την πριμοδότηση, με τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας, των ντόπιων και διεθνών αρπαχτικών της αγοράς (εταιρείες ορυκτών καυσίμων, βιομηχανικών αιολικών, κατασκευαστικών, μεγαλοξενοδόχων, real estate κλπ) που θα «επενδύσουν» πάνω στα καμένα. Ο κόσμος ακόμα παλεύει να κλείσει τις πληγές του από τις φωτιές πριν ακολουθήσουν νέες καταστροφές από τις πλημμύρες και ο Μητσοτάκης οργανώνει το μεγάλο φαγοπότι των κερδοσκόπων!

»Θα είναι η Σύνοδος των εμπρηστών του πολέμου, που απειλούν την ειρήνη με τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ΑΟΖ και των ορυκτών καυσίμων. Που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για «το δυστυχισμένο λαό του Αφγανιστάν» την ίδια ώρα που κλείνουν ερμητικά τα σύνορα της ΕΕ για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου αλλά και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από τη Σύνοδο των 9 της Μεσογείου ο Μητσοτάκης θα φιλοξενεί τις ίδιες μέρες στην Αθήνα τη Στρατιωτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία θα επικυρώσει την 5ετή συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις και τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών» σημειώνουν.

Ενάντια στην σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί διαμαρτύρονται επίσης οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, «Κόκκινο Νήμα», ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, που σε συγκέντρωση στα Προπύλαια επίσης στις 7 μ.μ.

«Τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν για να προετοιμάσουν τις επόμενες επιθετικές κινήσεις σε βάρος των λαών και των ανταγωνιστών τους. Δεν είναι τυχαίο πως η σύνοδος πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, που επισφράγισε την ήττα της ολέθριας 20χρονης ιμπεριαλιστικής επέμβασης και κατοχής στη χώρα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό του Αφγανιστάν!» υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωση.

Οι οκτώ αριστερές οργανώσεις σημειώνουν επίσης πως στο τραπέζι των συζητήσεων των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ θα τεθούν: Οι επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του NATO. Η διάταξη Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας. Η υλοποίηση των δύο νέων θεσμικών της προσεγγίσεων με τίτλους «Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου NATO. Επίσης, θα συζητηθεί η πρωτοβουλία «NATO 2030» και οι απορρέουσες στρατιωτικές επιπτώσεις.

«Για όλους αυτούς του λόγους η πραγματοποίηση της Συνόδου στην Αθήνα σκορπά ανησυχία στον λαό. Θέτει την ανάγκη για μια αποφασιστική απάντηση του μαζικού κινήματος. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ – Διάλυση της συμμαχίας του θανάτου. Καταδικάζουμε όλους τους Ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς που απειλούν τους λαούς. Λέμε όχι στους νέους Ψυχρούς Πολέμους και την κούρσα των Εξοπλισμών. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και να σταματήσουν οι συνεκπαιδεύσεις».


 

Πηγή: efsyn.gr

32

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση