Νεκροί από ισραηλινά πυρά τέσσερις Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη

Νεκροί από ισραηλινά πυρά τέσσερις Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη διάρκεια επιδρομών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για βίαιες συγκρούσεις στην περιοχή από χθες βράδυ.


Οι παλαιστινιακές αρχές δεν αναφέρθηκαν στην ταυτότητα των ανδρών αυτών, διευκρίνισαν ωστόσο ότι τρεις από τους τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν στο χωριό Μπιντού, βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ, και ακόμη ένας στο χωριό Μπουρκίν, κοντά στη Τζενίν.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι νεκροί ήταν μέλη ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων και ότι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης.

Νωρίτερα σήμερα, το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο ανέφερε ότι ξέσπασαν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστινίων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, έπειτα από στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχή κοντά στη Τζενίν, που είχε στόχο τη σύλληψη υπόπτων, μελών της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον «τρομοκρατών της Χαμάς που ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν άμεσα τρομοκρατικές επιθέσεις».

Συνολικά επτά Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί πρόσφατα σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, όπου οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.


 

Πηγή: efsyn.gr

10

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση