Η βία των Ισραηλινών εποίκων κατά των Παλαιστινίων διπλασιάστηκε φέτος

Η βία των Ισραηλινών εποίκων κατά των Παλαιστινίων διπλασιάστηκε φέτος

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι ο αριθμός των βίαιων επιθέσεων που διαπράχθηκαν από παράνομους Ισραηλινούς εποίκους εναντίον Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη σχεδόν διπλασιάστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.


Σύμφωνα με την έκθεση, 416 περιστατικά βίας των εποίκων κατά των Παλαιστινίων αναφέρθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Το 2019, σημειώθηκαν 363 τέτοια περιστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το 2020, οι υποθέσεις αυξήθηκαν σε 507, με τη βία κατά των Παλαιστινίων να περιλαμβάνει μεμονωμένες ή συντονισμένες σωματικές επιθέσεις, που μερικές φορές οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και σε δολοφονίες, βανδαλισμούς περιουσιών και λιθοβολισμούς.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2021, τουλάχιστον 23 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε τέτοιες επιθέσεις από τους εποίκους, οι οποίοι υποκινούνται από σιωνιστικά αποικιακά έργα να αποκαλούν τους Παλαιστίνιους «εισβολείς» και να τους επιτίθενται για να επεκτείνουν τους ισραηλινούς οικισμούς, προκαλώντας περαιτέρω εκτοπισμό των Παλαιστινίων. Μέλη ομάδων εποίκων, όπως οι Hilltop Boys και το Price Tag, έχουν ήδη διωχθεί ποινικά για κάποιες περιπτώσεις δολοφονίας Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Haaretz, το Ισραήλ ξεκίνησε πρόσφατα μετά από μια πολιτική ελάχιστης παρέμβασης κατά τη διάρκεια των βίαιων επιθέσεων σε βάρος των Παλαιστινίων.

Η έκθεση δημοσιεύεται σε μια περίοδο που παλαιστινιακές και εβραϊκές ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Peace Now» και «Breaking the Silence» ξεκίνησαν μια εκστρατεία κατά της αυξανόμενης βίας των εποίκων, επιχειρώντας να βάλουν αγγελίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και απαιτώντας από την ισραηλινή κυβέρνηση να πατάξει τη βία των εποίκων. Η εκστρατεία ξεκίνησε όταν ένα παιδί 3 ετών από την Παλαιστίνη, ο Μοχάμαντ Χαμάμντα, τραυματίστηκε σε μια τέτοια επίθεση στις 28 Σεπτεμβρίου σε ένα παλαιστινιακό χωριό κοντά στη Χεβρώνα, καθώς εποίκων βανδάλισαν παλαιστινιακές ιδιοκτησίες και επιτέθηκαν σε ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 12 Παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει εκατοντάδες παράνομους οικισμούς μέσα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ περισσότεροι από 700.000 Ισραηλινοί ζουν σε εδάφη που έχουν κατασχεθεί από τους Παλαιστίνιους παράνομα κατά πλήρη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των καθιερωμένων διεθνών νόμων περί κατοχής.


 

Πηγή: thepressproject.gr

19

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση