Ενδείξεις γυναικοκτονίας στον θάνατο της ολυμπιονίκη του Τόκιο Άγκνιες Τίροπ

Ενδείξεις γυναικοκτονίας στον θάνατο της ολυμπιονίκη του Τόκιο Άγκνιες Τίροπ

Η Κενυάτισσα χάλκινη ολυμπιονίκης του Τόκιο, Άγκνες Τζέμπετ Τίροπ, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με μαχαιριές στην κοιλιά, σοκάροντας τον παγκόσμιο στίβο, με τις υποψίες, σύμφωνα με την αστυνομία, να βαραίνουν τον σύντροφό της.

Η Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας με ανάρτησή της στο Twitter ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να μάθει τα πάντα για το θάνατο της Αγκνιές Τιρόπ, της χάλκινης Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στα 10.000 μ., η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη μέσα στο σπίτι της στην πόλη Ίτεν και σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο δράστης είναι ο σύζυγός της. Η εν λόγω είδηση επιβεβαιώθηκε από την Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας, αναλυτικότερα:

Το Tweet της Ομοσπονδίας στίβου της Κένυας

«Η Τιρόπ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ίτεν, καθώς φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από το σύζυγο της. Δουλεύουμε ακόμα πάνω στην υπόθεση προκειμένου να βρεθούν κι άλλα στοιχεία για το θάνατό της. Η Κένυα έχασε ένα ‘κόσμημα’, το οποίο ήταν από τους πιο ανερχόμενους αθλητές στον κόσμο, με βάση τις εμφανίσεις που η ίδια πραγματοποιούσε στα στάδια.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα μάλιστα, έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 10.000 μ. στον αγώνα της Γερμανίας, με επίδοση 30:01. Την προηγούμενη εβδομάδα, κατέκτησε τη 2η θέση στο Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια στην Ισπανία, με χρόνο 30:02.

Το εντυπωσιακό βιογραφικό της Τιρόπ περιλαμβάνει επίσης τον εγχώριο τίτλο του 2015, όπου έγραψε ιστορία καθώς έγινε η δεύτερη νεότερη κάτοχος μεταλλίου σε αυτό το επίπεδο.

Έχει κερδίσει επίσης το Africa Cross Country Championship το 2014 στην Καμπάλα της Ουγκάντα, και τον Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία των Νέων, το 2013 στο Μπιόντκγς της Πολωνίας. Προσευχόμαστε στο Θεό να δώσει δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους της, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

36

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση