Κατερίνα Παπουτσάκη: «Στηλιτεύω με κάθε κύτταρό μου τα ακροδεξιά μορφώματα»

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Στηλιτεύω με κάθε κύτταρό μου τα ακροδεξιά μορφώματα»

Η ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη σε συνέντευξή της Στο Κόκκινο μίλησε για την τηλεοπτική σειρά εποχής που πρωταγωνιστεί και έδωσε «γροθιά» στο κατεστημένο και στην κοινωνική μας πραγματικότητα όταν μίλησε για τη θλιβερή παρουσία ακροδεξιών μορφωμάτων


«Έχω μεγαλώσει υπό το πρίσμα της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και του αντιρατσισμού. Η τέχνη πρέπει να βρίσκεται μπροστά και να κρατάει γερά», τόνισε.

«Τα καλύτερά μας χρόνια» άγγιξαν τη δύσκολη περίοδο της επταετίας και παρουσίασαν διάφορες απόψεις που επικρατούσαν τότε στην κοινωνία. Έχει μία αντικειμενικότητα στην παρουσίαση της περιόδου στο πλαίσιο πάντα της μυθοπλασίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη για ελευθερία. Είναι τραγικό το ότι βλέπουμε ξανά να εμφανίζονται ακροδεξιά μορφώματα και το στηλιτεύω με κάθε κύτταρο του σώματός μου. Μεγάλωσα με αυτή τη λογική. Η μαμά μου είναι συνδικαλίστρια χρόνια. Έχω μεγαλώσει υπό το πρίσμα της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και του αντιρατσισμού. Η τέχνη πρέπει να βρίσκεται μπροστά και να κρατάει γερά».

Όσον αφορά το ξέσπασμα του ελληνικού #metoo η Κατερίνα Παπουτσάκη σημείωσε πως «βοήθησε τις γυναίκες να μιλήσουν. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Ήταν όμως μία καλή αφορμή να τεθεί ως ζήτημα και να προβληματιστούμε όλοι προκειμένου να βάλουμε ένα τέλος. Ήταν καιρός να συμβεί αυτό, αλλά είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Θέλω να ελπίζω πως οι νέες γενιές μεγαλώνουν διαφορετικά»


 

Πηγή: koutipandoras.gr

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση