Σήμερα ολοκληρώνεται η κατάθεση μαρτύρων για την υπόθεση του Β. Μάγγου

Σήμερα ολοκληρώνεται η κατάθεση μαρτύρων για την υπόθεση του Β. Μάγγου

Ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου 

Μάρτυρες καταθέτουν, αστυνομικοί θα τιμωρηθούν; 

Την Παρασκευή 22/10, ολοκληρώνεται η κατάθεση μαρτύρων για την υπόθεση του βίαιου ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου μπροστά στα δικαστήρια Βόλου και του βασανισμού του από ανθρωποφύλακες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στις 14/6/2020. Ο Βασίλης Μάγγος έφυγε από τη ζωή ένα μήνα μετά στις 13/7/2020, με τρόπο που δύσκολα δεν μπορεί να συσχετιστεί με αυτά που υπέστη ένα μήνα πριν.

Η διαδικασία της κατάθεσης των μαρτύρων ξεκίνησε μετά τη μήνυση που υπέβαλλε η οικογένειά του κατά αστυνομικών αφού μάταια περίμενε τις αρμόδιες αρχές να διαπιστώσουν ποιοι ευθύνονται.

Παρά τις υποσχέσεις για την έρευνα των περιστατικών, την αντικατάσταση του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που παραπέμπει αστυνομικούς στο πειθαρχικό, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Σχεδόν είκοσι μάρτυρες καταθέτουν για όσα συνέβησαν 14 μήνες πριν στην μαζική διαδήλωση εναντίον της καύσης σκουπιδιών από το εργοστάσιο της Lafarge-ΑΓΕΤ. Αυτόπτες μάρτυρες της μαζικής καταστολής της διαδήλωσης, της βιαιοπραγίας της αστυνομίας από τα ανατολικά έως τα δυτικά της πόλης, τον τραυματισμό δεκάδων πολιτών σε διάφορα σημεία, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, μάρτυρες του ξυλοδαρμού του Βασίλη, που έγινε “μπροστά στα μάτια” της αστικής δικαιοσύνης, όπως επίσης και πολιτών που τον περισυνέλλεξαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα μετά το βασανισμό του, όντας ράκος, χωρίς να μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

Ο νόμος της σιωπής (blue silence) των οργάνων της τάξης για παράνομες πράξεις τους είναι ο ισχυρότερος δεσμός όσων παραβιάζουν συστηματικά τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι το Νόμου και της Τάξης μένουν ατιμώρητοι, οι αθώοι εκτίουν περισσότερο χρόνο στη φυλακή από τους ναζιστές δολοφόνους και οι αγωνιστές σέρνονται σε ατέλειωτες εξοντωτικές δίκες, απαγάγονται, βασανίζονται ή εκτελούνται εν ψυχρώ.

Είμαστε η μνήμη όσων χάθηκαν και η εκδίκησή τους.

21/10/2021

51

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση