Βουλγαρία: Φασίστας υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές συνελήφθη μετά από επίθεση σε γραφεία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Βουλγαρία: Φασίστας υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές συνελήφθη μετά από επίθεση σε γραφεία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Ο Boyan Rasate, ένας πολιτικός γνωστός για τις ισχυρές αντι-ΛΟΑΤΚΙ θέσεις του, έχει τεθεί υπό κράτηση για 72 ώρες, μετά την άρση της ασυλίας του.

Ο ίδιος δεν έχει παραδεχτεί την ενοχή του ενώ αρνήθηκε να κάνει σχετική δήλωση, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν διακρίνονται για ασέβεια προς τα δημοκρατικά θεμέλια του κράτους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι μία ομάδα περίπου 10 ατόμων με επικεφαλής τον Rasate εισέβαλε στο Rainbow Hub κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της τρανς κοινότητας αργά το Σάββατο.

Χτύπησαν ένα άτομο στο πρόσωπο και αναποδογύρισαν πάγκους και τραπέζια, όπως είπε το Ίδρυμα Bilitis, που διευθύνει το κέντρο.

Η επίθεση έχει προκαλέσει έντονη κριτική από κορυφαία πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας ενώ 11 πρεσβείες στη Σόφια την καταδίκασαν.

Οι πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας και της Ολλανδίας, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισαν την επίθεση «παράλογη» και επισκέφτηκαν το κέντρο του Rainbow Hub τη Δευτέρα για να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Ο Rasate, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παραβίαση της δημόσιας τάξης κατά τη διάρκεια του πρώτου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Pride στη Σόφια το 2008, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών εάν καταδικαστεί.

Πηγή: https://t-zine.gr

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση