Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στην Ιταλία

Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στην Ιταλία

Η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα (12/11) τρεις συλλήψεις και 26 εφόδους σε επτά διαφορετικές περιφέρειες της Ιταλίας, με στόχο την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας με έντονη παρουσία και δράση στο διαδίκτυο.


Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας ιερέας στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών έξω από το Μπάρι και, στη βόρεια περιφέρεια του Πεδεμοντίου, ένας νέος ο οποίος, ενώ ήταν ακόμη ανήλικος, είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα επί πληρωμή για ανταλλαγή του παιδοπορνογραφικού υλικού.

Συνολικά, εστάλησαν 26 δικαστικές κλήσεις σε απολογία για κατοχή και ανταλλαγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο.

Οι έρευνες διήρκεσαν οκτώ μήνες, ενώ οι αστυνομικοί υποδύονταν ακόμη και παιδόφιλους για να μπορέσουν να συλλέξουν πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, «ορισμένες από τις εικόνες είναι φρικιαστικές, με σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και νεογέννητων παιδιών». «Για να μπορέσουν να ελέγξουν όλο το υλικό που κατασχέθηκε σήμερα, οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο εβδομάδες», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


 

Πηγή: efsyn.gr

11

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση