Μια σκιτσογράφος διαλύει όλα όσα περιμένει η κοινωνία από τις γυναίκες

Μια σκιτσογράφος διαλύει όλα όσα περιμένει η κοινωνία από τις γυναίκες

Βάνα Κράβαρη

Και το κάνει τέλεια.


Το τι προστάζει η κοινωνία για ΚΑΘΕ γυναίκα είναι δεδομένο. Το πώς διαχειρίζεται η κάθε γυναίκα αυτές τις προσταγές είναι που διαφοροποιείται. Πρέπει να φαίνεσαι θηλυκή. Πρέπει να τονίζεις τα δυνατά σου σημεία. Πρέπει να παντρευτείς, όλες οι φίλες σου παντρεύτηκαν. Χώρισες; Άρα θα γεράσεις μόνη. Προτιμάς να περνάς τη μέρα σου με φαρδιά φούτερ και πρόχειρα buns στα μαλλιά; Δεν είσαι ψυχικά υγιής. Έχεις πάρει κάτι κιλάκια. Δεν προσέχεις τον εαυτό σου. Να είσαι γλυκιά με τα μικρά παιδάκια, ακόμα κι αν προσποιείσαι. Είναι στη φύση σου να έχεις μητρικό ένστικτο. Ένιωσα να ασφυκτιώ μέσα στη γυναικεία μου φύση και μόνο που τα έγραψα. Το θέμα είναι πως δεν είναι η γυναικεία μου φύση υπεύθυνη, αλλά όσα της έχει φορτώσει η κοινωνία ιστορικά και έχουν φτάσει να τη βαραίνουν σήμερα.

 

Σε μια κοινωνία που ανέκαθεν περίμενε από τους καλλιτέχνες να φέρουν την αλλαγή, αυτόν τον ρόλο έρχεται να παίξει για εμάς Lainey Molnar με τον λογαριασμό της στο Instagram να περιλαμβάνει ποστ με όσα οι γυναίκες θεωρούμε αυτονόητα, προσπαθώντας παράλληλα να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες.

 

Μέσα από τα illustrations της κάνει σαφές πως το concept της ευτυχίας για μια γυναίκα δεν είναι άρρηκτα συνυφασμένο με έναν γάμο και ένα νυφικό. Ένας σκύλος μπορεί να δώσει το ίδιο μερίδιο στην ολοκλήρωση. Αν υπάρχει αυτή τέλος πάντων και δεν πρόκειται για ακόμα ένα ψέμα για να νιώθουμε μονίμως ανολοκλήρωτοι. Κάνει σαφές πως ο μεταβολισμός αλλάζει και πως το κυνήγι του «τέλειου σώματος» είναι από εκείνα που θα σε αφήνουν πάντα στο τρέξιμο. Εξηγεί πως κάποιες φορές, στη θέα ενός παιδιού, μια γυναίκα μπορεί να κάνει την ακαριαία σκέψη να στειρωθεί γιατί μάντεψε, δεν είναι cute τα παιδάκια για όλες εκεί έξω. Και αυτό είναι ΟΚ.

 

Κάποιες φορές τονίζει το άλλο αυτονόητο. Πως τα ρούχα δεν ορίζουν προσωπικότητες και προθέσεις.

 

Πως το κλειδί της καλής ζωής μπορεί να κρύβεται σε ένα ποτήρι κρασί και ένα κομμάτι πίτσα.

 

Πως ο πραγματικός έρωτας κρύβεται στα απλά πράγματα, και η ματαιόδοξοι πόθοι είναι για τα gossip περιοδικά.

 

Πως τα παιδάκια των άλλων είναι πιο συμπαθητικά. Γιατί είναι των άλλων.

 

Ορίζει το 2020 με την πιο ακριβή εικόνα

 


 

Πηγή: provocateur.gr

127

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση