Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την κατάληψη της πλατείας Σαπφούς το 2017

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την κατάληψη της πλατείας Σαπφούς το 2017

Αθώοι άπαντες κρίθηκαν  οι κατηγορούμενοι για κατάληψη της Πλατείας Σαπφούς το Νοέμβριο του 2017  καθώς και ο  Iman Alidoosti για αντίσταση κατά της αρχής,  σε ένα μαραθώνιο στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, λόγω και της δίκης του ERCI. 

Στην τρίτη υπόθεση αυτού του είδους από το 2017, με τη μαρτυρία της Έφης Λατσούδη, αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά ότι η χρήση του νόμου περί κατάληψης δημοσίου κτήματος δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις περίπτωσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούσαν στο πάλαι ποτέ ΚΥΤ Μόριας.

Η εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 2019. Τότε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, αθώωσε  13 πρόσφυγες που κατηγορούνταν για τα αδικήματα της κατασκήνωσης σε δημόσιο χώρο και της απείθειας ενώ καταδίκασε έναν από αυτούς για αντίσταση κατά της αρχής ο οποίος δεν ήταν παρών στη δίκη ούτε εκπροσωπούνταν από δικηγόρο.

Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες προσφυγικές οικογένειες από το Αφγανιστάν και Ιρανοί είχαν βρεθεί στην Πλατεία Σαπφούς τον Νοέμβριο του 2017 προκειμένου να ξεφύγουν από τις συνεχείς συγκρούσεις εντός του εσωτερικού του ΚΥΤ της Μόριας που απειλούσαν τη ζωή τόσο την δική τους όσο και των παιδιών τους. Η τότε παρουσία τους στην πλατεία Σαπφούς είχε ξεσηκώσει διαμαρτυρίες προκαλώντας την παρέμβαση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ο οποίος είχε κάνει τη σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Πηγή: stonisi.gr

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση