Οργή στις ΗΠΑ που αθώωσαν φασίστα που σκότωσε δύο ανθρώπους σε αντιρατσιστική διαδήλωση

Οργή στις ΗΠΑ που αθώωσαν φασίστα που σκότωσε δύο ανθρώπους σε αντιρατσιστική διαδήλωση

Είχε πυροβολήσει τρία άτομα -εκ των οποίων τα δύο πέθαναν- κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της αφροαμερικανικής κοινότητας στην Κενόσα που ξέσπασαν μετά τον άδικο, απρόκλητο πυροβολισμό μαύρου πολίτη από αστυνομικό.

Ο Κάιλ Ρίτενχαους που για τους συντηρητικούς και ακροδεξιούς είναι «πατριώτης που ήθελε να προστατέψει την τάξη και τις περιουσίες» από τους διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της αφροαμερικανικής κοινότητας στην Κενόσα τον Αύγουστο του 2020, κρίθηκε αθώος από αμερικανικό δικαστήριο.

Ο 18χρονος, ο οποίος κινδύνευε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη κρίθηκε από δώδεκα ενόρκους. Στην ετυμηγορία τους, μετά από τέσσερις ημέρες διαβουλεύσεων, τον έκριναν αθώο και για τις πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε: δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία, μία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και δύο για απερίσκεπτη διακύβευση της ασφάλειας.

Ο Ρίτενχαους δήλωσε ότι ενήργησε εβρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα όταν πυροβόλησε με ένα ημιαυτόματο τουφέκι κατά τη διάρκεια των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο Γουισκόνσιν, στις 25 Αυγούστου 2020.

Μέσω των social media, το κίνημα Black Lives Matter, σχολίασε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από την απόφαση «Το σύστημα λειτουργεί ακριβώς όπως είναι σχεδιασμένο (…) για να προστατεύει τη λευκή υπεροχή».

Η απόφαση «υπογραμμίζει την κατεπείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και το ποινικό σύστημά μας» είπε ο Σααντί Άλι, ένας εκπρόσωπος της ισχυρής οργάνωσης προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ACLU.

Πηγή: efsyn.gr

108

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση