Δεν ξεχνάμε: Το ρεσιτάλ αθλιότητας Mega και ΣΚΑΪ μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Δεν ξεχνάμε: Το ρεσιτάλ αθλιότητας Mega και ΣΚΑΪ μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Δεν ξεχνάμε. Κανέναν και τίποτα.


Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Και ανάμεσα σε αυτούς που θα θυμηθούν αυτήν τη θλιβερή επέτειο σίγουρα θα είναι και οι δημοσιογράφοι και τα  κανάλια που πρόσκεινται στο “μέτωπο της λογικής”, όπως τους αρέσει να πιστεύουν.

Όμως κι εμείς θυμόμαστε. Όχι μόνο τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και το πώς χειρίστηκαν την κατάσταση αυτοί οι «δημοσιογράφοι» και τα κανάλια στα οποία βγάζουν το ψωμί τους τα πρώτα 24ωρα μετά τη δολοφονία.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Μάλλον το Mega, που την επομένη της δολοφονίας είχε παραποιήσει το βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο του εγκλήματος, προσθέτοντας ήχους από συμπλοκές, σειρήνες, σπασίματα και συνθήματα, ώστε να στηρίξει την εκδοχή ότι είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια εναντίον των αστυνομικών, ένα ψέμα που κατέρρευσε στη συνέχεια.

Αλλά και ο (σεσημασμένος, βεβαίως) ΣΚΑΪ, την επομένη της δολοφονίας, κι ενώ ακόμα δεν ήταν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες, έδινε ρεσιτάλ αθλιότητας. Ο Αλέξης Παπαχελάς δήλωνε για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τους φίλους του ότι «δεν ήταν μία παρέα παιδιών τα οποία πήγαν να παίξουν ένα extreme sport σε κάποιο λούνα παρκ», αλλά «επετέθησαν σε εκπροσώπους του ελληνικού κράτους, τους αστυνομικούς», ενώ ο Άρης Πορτοσάλτε πήγε την αθλιότητα ακόμα παραπέρα: «Και τι να έκαναν οι αστυνομικοί; Να άφηναν αναπάντητη τη λεκτική βία που δέχτηκαν;» είχε διερωτηθεί.

Τη δε σκυτάλη είχε πάρει και η Σία Κοσιώνη η οποία ζητούσε συλλήψεις και ανακρίσεις για να σταματήσει η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια.

Δεν ξεχνάμε. Κανέναν και τίποτα.


 

Πηγή: koutipandoras.gr

209

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση