Θρήνος στην κηδεία Τζεβριέ: Γυναίκες την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία, κόντρα στις παραδόσεις τους

Θρήνος στην κηδεία Τζεβριέ: Γυναίκες την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία, κόντρα στις παραδόσεις τους

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην 29χρονη Τζεβριέ Εδινερλί, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της, ο οποίος την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου με αποτέλεσμα να οδηγηθεί βαρύτατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και κατέληξε.

Η κηδεία μετατράπηκε σε μία άτυπη διαμαρτυρία κατά της βίας εναντίον των γυναικών καθώς πολλές γυναίκες τη συνόδευσαν μαζί με τον ιμάμη στην τελευταία της κατοικία, κάτι που δεν συνηθίζεται στη Θράκη.

Κι αυτό επειδή άνδρες είναι αυτοί που παραλαμβάνουν τη σορό από το σπίτι και τη μεταφέρουν στο νεκροταφείο, συνοδεία θρησκευτικών λειτουργών, αν και τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη παράδοση ατονεί στους αστούς της μειονότητας.

Το φέρετρο της Τζεβριέ ήταν τυλιγμένο με σελοφάν καθώς είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και οι άνδρες που μετέφεραν τη σορό της ήταν ντυμένοι με ειδικές στολές, ενώ λόγω των μέτρων σε κανέναν δεν επετράπη να την ασπαστεί.

«Δεν έπρεπε να την αφήσω να τον πάρει», λέει ο πατέρας της Τζεβριέ Εδινερλί

Συγκλονισμένος είναι ο πατέρας της Τζεβριέ, Μεχμέτ. «Έχω λάθος σαν πατέρας, δεν έπρεπε να την αφήσω να τον πάρει», λέει με πόνο ψυχής.

Ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών ανέφερε ότι η κόρη του είχε σταματήσει να επικοινωνεί μαζί τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν γνώριζαν τίποτα για τη ζωή της, κάτι που το καταλογίζει στον γαμπρό του.

«Η κόρη μου ποτέ δεν μου είπε ότι περνάει δύσκολες ώρες με τον γαμπρό μου, αν ήξερα ότι περνάει άσχημα δεν θα την άφηνα στα χέρια του. Είναι δέκα χρόνια μαζί και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε διακόψει επαφές με εμάς. Είχα τέσσερα χρόνια να δω το παιδί μου και τα εγγόνια μου και την είδα νεκρή…Ούτε στο τηλέφωνο και ούτε με κανέναν δεν είχαμε επικοινωνία. Πιστεύω ότι δεν της επέτρεπε ο γαμπρός μου να επικοινωνήσει μαζί μας γιατί ίσως την απειλούσε, αν ισχύουν όλα αυτά που γράφουν οι δημοσιογράφοι είμαι σίγουρος ότι η κόρη μου δεχόταν απειλές να μη μιλάει μαζί μας. Ίσως την κακοποιούσε ψυχολογικά και η κόρη μου φοβόταν για να μην τον προκαλέσει και κάνει κακό σε μας», ανέφερε ο πατέρας της.

Πηγή βίντεο: e-evros.gr μέσω https://www.enimerotiko.gr

890

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση