Στις 18 Μαρτίου 2022 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Στις 18 Μαρτίου 2022 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Την ερχόμενη άνοιξη ξεκινάει η δικαστική διαδικασία για τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος παραπέμπεται για τρία κακουργήματα: έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.


Στις 18 Μαρτίου του 2022, λοιπόν, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο Π. Φιλιππίδης θα πρέπει να αντικρούσει το βαρύτατο κατηγορητήριο και να αποδείξει όσα ισχυριζόταν στην ανακρίτρια: ότι, δηλαδή, οι καταγγελίες είναι «ψευδείς και ανυπόστατες» και οι καταγγέλλουσες έχουν «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του.

Υπενθυμίζεται ότι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση που περιέγραφε τον Π. Φιλιππίδη ως «αμετανόητο, απτόητο, χυδαίο […] χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα». Κατέρριψε, επίσης, τον βασικό ισχυρισμό του ηθοποιού ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των εγκαλουσών προκειμένου να «προωθήσουν την καριέρα τους».

Σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως, που έγινε δεκτή από το Συμβούλιο, «δεν μπορεί να γίνει πιστευτό σε καμία περίπτωση ότι οι τρεις εγκαλούσες θα κατέφευγαν σε μια τόσο επικίνδυνη και για τις ίδιες ενέργεια, καταθέτοντας δηλαδή ψευδή γεγονότα για τόσο σοβαρά ποινικά αδικήματα, υποβάλλοντας τους εαυτούς τους σε μια τραυματική ψυχική δοκιμασία».

Σημειώνεται ότι ο Π. Φιλιππίδης έγινε ο πρώτος ηθοποιός που παραπέμπεται σε δίκη στο πλαίσιο του ελληνικού MeToo.


 

Πηγή: efsyn.gr

8

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση