Μαύρα Χριστούγεννα για 230 εργαζόμενους του Κασσουδάκη

Μαύρα Χριστούγεννα για 230 εργαζόμενους του Κασσουδάκη

Παραμονές εορτών έσκασε το δυσάρεστο νέο για 230 εργαζόμενους της μεταφορικής εταιρείας Αφοί Κασσουδάκη Α.Ε., η οποία βρέθηκε για ακόμα μία φορά σε αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών της προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να κλειδώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της και οι ίδιοι να βρίσκονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.


Την εξέλιξη αυτή δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Χίου, σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, ενώ μια βδομάδα πριν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όταν αντελήφθη το κλείδωμα των τραπεζικών λογαριασμού του, ανακοίνωσε προς τους εργαζόμενους ότι κλείνει την επιχείρηση.

Πράγματι, εδώ και μία εβδομάδα οι εργαζόμενοι δεν πηγαίνουν στην δουλειά τους και δεν εκτελείται οποιοδήποτε μεταφορικό έργο, αφού δεν υπάρχει ρευστό για να εξοφληθούν ούτε τα καύσιμα, ούτε τα ναύλα των πλοίων.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς τους οφείλονται ο μισθός του μήνα που τρέχει και το δώρο των Χριστουγέννων και παρά τις προσπάθειες που φέρεται να έχει καταβάλει ο ιδιοκτήτης δεν βρέθηκε λύση για να ξεκλειδώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της επιχείρησης για να πληρωθούν έστω οι εργαζόμενοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της οφειλής της επιχείρησης προς το Δημόσιο, που πάντως για να φτάσουμε σε κλείδωμα λογαριασμών σημαίνει ότι είναι μεγάλο και δεν έχουν βρεθεί τρόποι για την ρύθμισή του ή έχουν καταπέσει προηγούμενες ρυθμίσεις.

Το Σωματείο στην σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Η διοίκηση του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Χίου, μετά τις εξελίξεις που συνέβησαν στην εταιρεία Αφοί Κασσουδάκη Α.Ε. με το κλείδωμα του λογαριασμού της από την ΑΑΔΕ λόγω οφειλών προς το Δημόσιο και την στάση πληρωμών σε 230 υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε την στήριξη των εργαζομένων στο νησί μας.

Από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που μαζί με την διοίκηση της εταιρείας έκαναν προσπάθεια για την ρύθμιση των χρεών προς την ΑΑΔΕ, ούτως ώστε να γίνουν οι πληρωμές των εργαζομένων αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό.

Από κοινού το σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Χίου θα στηρίζουν κάθε προσπάθεια καταβολής των δεδουλευμένων.

Τέλος, θεωρούμε σκληρή και αδικαιολόγητη την στάση του Δημοσίου απέναντι στην επιχείρηση Αφοί Κασσουδάκη Α.Ε., που δεν δίνει την δυνατότητα επιβίωσης και ρύθμισης των χρεών της και την διατήρηση των θέσεων εργασίας».


 

Πηγή: astraparis.gr

101

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση