Στο πλευρό της Γουάτσον για την αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνη 40 καλλιτέχνες!

Στο πλευρό της Γουάτσον για την αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνη 40 καλλιτέχνες!

«Συνεχίζουμε με την Emma Watson για να υποστηρίξουμε την απλή δήλωση ότι «η αλληλεγγύη είναι ρήμα»»


Μια σειρά από σταρ του κινηματογράφου, όπως ο Mark Ruffalo, η Susan Sarandon, ο Gael García Bernal και ο Viggo Mortensen, πήραν θέση υπέρ της Έμα Γουάτσον, μετά την ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την παλαιστινιακή αλληλεγγύη, που προκάλεσε οργή σε Ισραηλινούς αξιωματούχους.

«Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στην Emma Watson, για να δείξουμε την στήριξή μας στην απλή δήλωση ότι “η αλληλεγγύη είναι ρήμα”, συμπεριλαμβανομένης της ουσιαστικής αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», γράφουν σε δήλωση που εξέδωσαν την Πέμπτη περισσότεροι από 40 κορυφαίοι του κινηματογράφου.

 

Την περασμένη εβδομάδα, μια ανάρτηση στο Instagram στον λογαριασμό της η Watson δημοσίευσε μια εικόνα από μια φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση με τη φράση, «Η αλληλεγγύη είναι ρήμα».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι καταδίκασαν γρήγορα την ανάρτηση την περασμένη εβδομάδα, η οποία άρεσε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στη δήλωσή τους, οι επαγγελματίες του κινηματογράφου καταδίκασαν ρητά τον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία και κάθε μορφή φανατισμού.

Άλλοι υπογράφοντες στην φιλοπαλαιστινιακή αποστολή είναι: ο βραβευμένος σεναριογράφος James Schamus (Crouching Tiger, Hidden Dragon), οι υποψήφιοι για Όσκαρ σκηνοθέτες Asif Kapadia (Amy), Mira Nair (Salaam Bombay) και ο συγγραφέας/παραγωγός Oren Moverman (The Messenger) .

Υπέγραψαν επίσης ο νικητής του Χρυσού Φοίνικα Ken Loach (I, Daniel Blake), οι ηθοποιοί Michael Malarkey (The Vampire Diaries) και Matt McGorry (Orange Is the New Black, How to Get Away with Murder).

«Στεκόμαστε ενάντια στις συνεχιζόμενες ισραηλινές απόπειρες να εκτοπίσουν βίαια παλαιστινιακές οικογένειες από τα σπίτια τους στις γειτονιές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, Sheikh Jarrah, Silwan και αλλού στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», ανέφερε η δήλωση.


 

Πηγή: rosa.gr

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση