Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση φασιστικών ομάδων

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση φασιστικών ομάδων

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση φασιστών σε Άνω Λιόσια και Μενίδι έρχονται στην επιφάνεια, στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για συγκροτημένες φασιστικές ομάδες, με δομή, ενιαίο χαιρετισμό και σύμβολα.


Συγκεκριμένα, φασιστική ομάδα στα Άνω Λιόσια εμφανίζεται με ονομασία τον Ταχυδρομικό Κώδικα των Άνω Λιοσίων (13341), με ενιαίο σύμβολο την αράχνη και χαιρετισμό που είναι ίδιος με το χαιρετισμό οπαδών του Τραμπ που είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο αμερικανικό Καπιτώλιο. Ο τρόπος δράσης της συγκεκριμένης ομάδας παραπέμπει στη δράση άλλων φασιστικών ομάδων, όπως της «propartia» που δραστηριοποιείται και στο Μενίδι.

Ειδικά για την περιοχή του Μενιδίου υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο κέντρο της πόλης, σε επαγγελματίες και εργαζόμενους, αφού σε μια περίοδο που έχουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, την αναδουλειά και τους πενιχρούς μισθούς, συνεχίζεται η υποβάθμιση μιας ολόκληρης εργατικής – λαϊκής περιοχής, υποβάθμιση που εντείνεται με τη δράση φασιστικών συμμοριών στο κέντρο της πόλης.

Ορισμένοι από αυτούς είναι βέβαιο ότι εμπλέκονται και σε ρατσιστικές – φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, μία εκ των οποίων εκδικάζεται τέλη Φλεβάρη. Μάλιστα, ένας από αυτούς που δραστηριοποιούνται, σε δημόσιο χώρο περηφανευόταν ότι έχει εμπλακεί σε μαχαιρώματα μεταναστών.

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες ανυποψίαστων περαστικών για εκβιασμούς που δέχονται ώστε να αποκαλύψουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, τη γνώμη τους για το εμβόλιο και άλλα, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Για αρκετά από αυτά τα περιστατικά υπάρχουν καταγγελίες στην Αστυνομία και είναι ένα ερώτημα τι μέτρα παίρνει για την αντιμετώπισή τους.

Οι συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες επειδή γνωρίζουν ότι η ιδεολογία τους είναι απεχθής στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας, για να ψαρέψουν υποστηρικτές σε «θολά νερά», κρύβονται πίσω από «παρέες» ή από συνδέσμους ομάδων, που η ιστορία τους καμία σχέση δεν έχει με τη φασιστική δράση.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι τέτοιες φασιστικές ομάδες είναι πιθανό να εμπλέκονται στην πρόσφατη δολοφονία του νεαρού Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ένα είναι σίγουρο! Υπάρχουν πολλοί εργατικοί – λαϊκοί άνθρωποι που αγανακτούν και καταγγέλλουν αυτή την κατάσταση.


 

Πηγή: 902.gr

335

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση