Με μουσική και συνθήματα για δικαιοσύνη η δέκατη μέρα στη δίκη της δολοφονίας Ζακ

Με μουσική και συνθήματα για δικαιοσύνη η δέκατη μέρα στη δίκη της δολοφονίας Ζακ

Συγκίνηση έξω από το δικαστήριο όπου συνεχίζεται για δέκατη μέρα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με τα μέλη της Ανοιχτής Ορχήστρας να τραγουδούν συνοδεία μουσικών οργάνων, αλλά χωρίς μικρόφωνο, και να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας δικαιοσύνη.

Η ορχήστρα υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά την Αμαλία και τη μητέρα της, το κορίτσι που καταγγέλλει βιασμό από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα από 12 μέχρι 14 ετών που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η δίκη αναβλήθηκε.

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός ο πατέρας του Ζακ κι εκείνος ανταποκρίθηκε με ένα ζεστό ευχαριστώ.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο παθολόγος με ειδίκευση στην προνοσοκομειακή ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημήτριος Φραγκάκης, επιβεβαίωσε τις καταθέσεις των τριών ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και ενός πραγματογνώμονα της οικογένειας, ότι δηλαδή ο θάνατος του ακτιβιστή οφείλεται αποκλειστικά στα χτυπήματα που δέχθηκε.

Μάρτυρας, πρώην αστυνομικός, μακρινός συγγενής του θύματος, κατέθεσε ότι η βία των αστυνομικών ήταν υπερβάλλουσα και αμφισβήτησε τον χειρισμό της υπόθεσης στη συνέχεια, που είχε σκοπό την συγκάλυψη των δραστών και όχι την προστασία του θύματος.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

67

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση