Fundraising – Βοηθάμε την Κασσάνδρα, είναι θέμα επιβίωσης

Fundraising – Βοηθάμε την Κασσάνδρα, είναι θέμα επιβίωσης

Η Κασσάνδρα, τρανς γυναίκα από τη Συρία που ζει στη χώρα μας, πραγματοποιεί crowdfunding προκειμένου να καλύψει τα έξοδα για τον επαναπροσδιορισμό φύλου της και για την μεταβολή των νομικών της εγγράφων.


“Πέρυσι επέζησα. Φέτος θέλω να ζήσω”

Έχει περάσει ένας χρόνος από το coming out μου ως τρανς γυναίκα. Αυτό έγινε μετά από πολύ μεγάλο κόπο.

Η ζωή μου άλλαξε, τελείως, για άλλη μια φορά. Πολλοί άνθρωποι γύρω μου εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, πολλοί άλλοι ήρθαν κοντά μου και με στήριξαν. Αυτοί που με έχουν δει και γνωρίζουν πραγματικά, έμειναν. Όπως και να έχει , η Αγάπη είναι πάντα εκεί.

Έχω περάσει από πολλές δραστικές αλλαγές στη ζωή μου μέχρι τώρα.

Η μετανάστευση από τη Συρία έφερε πολλά εμπόδια και προκλήσεις στη ζωή μου. Άφησα τα πάντα πίσω μου και πέρασα έναν πραγματικό αγώνα για να καταφέρω να είμαι αυτό που είμαι σήμερα. Ενάντια σε όλα τα πρότυπα και τα ταμπού της κοινωνίας, και ακόμα προσπαθώ κάθε μέρα. Δεν το βάζω κάτω!

Υπάρχουν πολλοί βασικοί λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να προχωρήσω την λύση του crowdfunding.

1- Πρόσφατα ξεκίνησα τη διαδικασία της φυλομετάβασης μου στην Αθήνα. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος, δυστυχώς, δεν καλύπτει κανένα από τα έξοδα μετάβασης, σε αντίθεση με πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να καλύψω κάθε δαπάνη με τα προσωπικά μου εξοδα κάτι που δεν μπορώ να στηρίξω οικονομικά, αυτή την στιγμή.

2- Εδώ έρχεται το δεύτερο ζήτημα που έχει να κάνει με την αλλαγή του εγγράφου της ταυτότητάς μου και είναι πολύ περίπλοκο γιατί δεν έχω ελληνική υπηκοότητα αλλά άδεια παραμονής ως μετανάστρια στην Ελλάδα, με βάση το παλαιστινιακό ταξιδιωτικό έγγραφο!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Συρία από Σύρια μητέρα και Παλαιστίνιο πατέρα. Δεν έχω συριακό διαβατήριο αλλά παλαιστινιακό ταξιδιωτικό έγγραφο που δεν είναι αναγνωρίσιμο σε πολλές χώρες του κόσμου. Ως αποτέλεσμα, θεωρούμαι «Ανιθαγενής». Δεν έχω πού να επιστρέψω, καθώς δεν έχω πάει ποτέ στην Παλαιστίνη και είναι αδύνατο να αλλάξω τα έγγραφά μου από εκεί.

Χρειάζομαι κάποια οικονομική βοήθεια για να καλύψω τα έξοδά μου για αίτηση υπηκοότητας και αλλαγή ταυτότητας στην Ελλάδα όπου έχω το δικαίωμα να το κάνω καθώς ζω εδώ πάνω από 13 χρόνια και μιλάω σχεδόν άπταιστα την γλώσσα.

Είναι μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία να αλλάξεις τα έγγραφα, ειδικά εάν είσαι μετανάστης ειδικά για τους μετανάστες. Παίρνει πολλά χρόνια με μεγάλο κόστος.

Αλλά δεν τα παρατάω και συνεχίζω να προσπαθώ εδώ. Εφόσον θέλω να μείνω εδώ και νιώθω συνδεόμενη με τον τόπο. Δεν θέλω να πάω κάπου αλλού τώρα για να ζήσω και να ξεκινήσω από την αρχή. Είναι ένα πολύ βασικό και ουσιαστικό θέμα που με επηρεάζει από την ημέρα που γεννήθηκα, το να μην έχω πραγματική ταυτότητα.

Είναι σημαντικό να νιώθω ότι ανήκω κάπου. Να μπορώ να μετακινούμαι παντού χωρίς διακρίσεις! Με αξιοπρέπεια, και σεβασμό. Να μοιράσω την χαρά μου παντού.

3- Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η σταθερή στέγαση. Μένω σε σπίτια φιλενάδων ως φιλοξενούμενη εδώ και πολύ καιρό. Επειδή οι τιμές ενοικίασης έχουν αυξηθεί πολύ πρόσφατα στην Αθήνα. δυσκολεύομαι να βρω μακροχρόνια στέγαση , κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους λόγους που ζητάω βοήθεια για να καλύψω τα πρώτα έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμοί, προκαταβολές κ.λπ.)

Ζητάω μια καινούργια ευκαιρία στη ζωή όπου μπορώ να στέκομαι με τα δύο πόδια στο έδαφος της γης.

Να καλύπτω τα βασικά μου δικαιώματα για να υπάρχω και να ζω!

Να είμαι κομμάτι του συνόλου.

Να παλεύω για ορατότητα, αναγνώριση, και απελευθέρωση.

Μου αξίζει να είμαι αυτή που είμαι.

Δεν ξέρω πώς επιβίωσα τόσο καιρό αλλά το κατάφερα.

Εδώ και τώρα βασίζομαι στην αγάπη. και στην αλληλεγγύη σας.

Όποιο πρόσωπο μπορεί και θέλει να βοηθήσει την Κασσάνδρα, μπορεί να το κάνει εδώ


 

Πηγή: t-zine.gr

19

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση