Η ηχηρή καμπάνα της Ανδραβίδας

Η ηχηρή καμπάνα της Ανδραβίδας

Κάποιοι βιάστηκαν! Μπορεί να μη γνώριζαν ακόμα τίποτα, όμως έσπευσαν να πληροφορήσουν το κοινό ότι η ξεκληρισμένη οικογένεια στην Ανδραβίδα ήταν Αλβανοί… Αλβανός πατέρας δολοφόνησε τη γυναίκα του και έπνιξε τα παιδιά του… Αλβανοί γονείς έπνιξαν τα παιδιά τους και αυτοκτόνησαν… Υποπτος ο πρώην σύζυγος της Αλβανίδας και πατέρας του αγοριού που σώθηκε…

Κι όλα αυτά λες και στο έγκλημα έχει σχέση η καταγωγή ή το χρώμα κι όχι ο δολοφόνος και τα κίνητρα. Αυτές ήταν οι αρχικές ειδήσεις από τις πάντα καλά πληροφορημένες πηγές. Ωσπου τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν. Ο Ελληνας ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν άφαντος. Αρχικά γράφτηκε ότι «η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός κατοίκου της Ανδραβίδας, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης». Τελικά το «πρόσωπο-κλειδί» συνελήφθη και ομολόγησε το μακελειό, το ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης οικογένειας. Η υπηκοότητα των θυμάτων ξεθώριασε ξαφνικά και πλέον όλοι μιλούσαν για την οικογένεια που ήθελε να διώξει ο δράστης γιατί δεν πλήρωναν το ενοίκιο, όπως ο ίδιος είπε.

Ο 61χρονος Ελληνας εκτέλεσε τους γονείς και έπνιξε με τα χέρια του δύο παιδιά. Μια πράξη που ανάλογή της σε αριθμό θυμάτων και αγριότητα είναι σχεδόν πρωτόγνωρη. «Στράβωσε» ο πατριώτης και έχοντας απόλυτη συνείδηση δολοφόνησε, έσκαψε λάκκους και την κοπάνησε. Μέχρι που η ΕΛ.ΑΣ., έχοντας βασικά τη μαρτυρία του παιδιού που τον είχε δει, έφτασε στα ίχνη του. Ενας νταής πατέρας που διαφήμιζε τον ρατσισμό και το αντριλίκι του στα κοινωνικά δίκτυα, με άγνωστης προέλευσης εισοδήματα, έχοντας πυροβολήσει συμμαθητή και συχωριανούς του και ζώα, έχοντας εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μοτοσικλετιστή, έγινε «ξαφνικά» κατά συρροή δολοφόνος. Ενας μέχρι και χθες επιφανής πολίτης!

Τώρα διατυπώνονται ερωτήματα μήπως το έγκλημα είχε και ρατσιστικά κίνητρα! Δεν έχουμε ακόμα καταλάβει πόσο σημασία έχει αυτή η επιβαρυντική περίσταση, πόσο πολύ στην Ελλάδα ο διαχρονικά ατιμώρητος ρατσισμός οπλίζει ευκολότερα τα χέρια δολοφόνων δημιουργώντας συνθήκες ανοχής του εγκλήματος.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

20

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση