Θεσσαλονίκη: 30χρονος κρατούσε αιχμάλωτη γυναίκα σε πατάρι – Φυλάκιση 2 ετών με αναστολή

Θεσσαλονίκη: 30χρονος κρατούσε αιχμάλωτη γυναίκα σε πατάρι – Φυλάκιση 2 ετών με αναστολή

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου – «Με κρατούσε αιχμάλωτη στο πατάρι της επιχείρησης», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της


Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε 30χρονος, στη Θεσσαλονίκη, που κρατούσε όμηρο νεαρή γυναίκα στο πατάρι και την υποχρέωνε να δουλεύει στο μαγαζί του αμισθί. 

Η εισαγγελέας από την πλευρά της, κατά την αγόρευσή της, με γνώμονα την μη ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων για την εργασία της γυναίκας και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η ίδια προέβη σε καταγγελία τρία έτη αργότερα πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου.

Η έδρα αποφάσισε την καταδίκη του κατηγορούμενου, σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Σημειώνεται πως η γυναίκα κατήγγειλε τον άνδρα το 2013.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr , το 2010 ο κατηγορούμενο πλησίασε την γυναίκα προσφέροντάς της δουλειά με πολύ καλό μισθό, πείθοντας την να αφήνει τη χώρα της. Ο πατριός του θύματος γνώριζε τον 30χρονο, και έπειτα από παρότρυνση του ίδιου, ήρθε παράνομα στην Ελλάδα από την Κίνα και ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημα με λευκά είδη της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Σημειώνεται πως το διαβατήριο της το παρακράτησε ο μεταφορέας της ως μέσο άσκησης πίεσης στον εργοδότη για να λάβει τα χρήματα της μεταφοράς, ποσό που αγγίζει τα 12.000 ευρώ.

«Περιόριζε την μετακίνησή μου, καταπατούσε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και δεν με πλήρωνε για την εργασία μου. Με κρατούσε αιχμάλωτη στο πατάρι της επιχείρησης», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της.


 

Πηγή: alfavita.gr

14

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση