Ευθύνες στον δολοφονημένο Ζακ ρίχνει ο κατηγορούμενος μεσίτης: «Το πρόσωπό του ήρθε σε επαφή με το πόδι μου»

Ευθύνες στον δολοφονημένο Ζακ ρίχνει ο κατηγορούμενος μεσίτης: «Το πρόσωπό του ήρθε σε επαφή με το πόδι μου»

Ο μεσίτης, που κατέθεσε μετά τον κοσμηματοπώλη, χαρακτήρισε «πάρα πολύ λυπηρό» το γεγονός του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, ωστόσο είπε ότι «δεν αποδέχεται το κατηγορητήριο που του αποδίδεται» και ότι δηλώνει «αθώος». Μίλησε μάλιστα για «εσφαλμένες παραδοχές της ιατροδικαστικής που έχουν φανεί και στο δικαστήριό σας».

Συνεχίζεται η δίκη για την άγρια δολοφονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, με τη διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο μεσίτης, όπως είπε, στην απολογία του, όταν διαπίστωσε ότι ο Ζακ κρατούσε μαχαίρι, αντέδρασε ενστικτωδώς «για να προστατέψει τον κόσμο» και υποστηρίζοντας ότι ο Ζακ «δεν είχε συναίσθηση και θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνος», όπως δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Είπε ότι έσπασε την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου «για να περάσει ο Ζακ χωρίς να τραυματιστεί από τα γυαλιά» και ότι την ώρα που «κλοτσούσε στον αέρα, το πρόσωπο του Ζακ έπεσε πάνω στο πόδι του». Ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί αυτό έγινε επανειλημμένα. Επανέλαβε ότι ενήργησε ενστικτωδώς και ότι είναι «στοιχείο του χαρακτήρα του» να βοηθάει τον κόσμο και γι’ αυτό ενήργησε έτσι.

Στην παρατήρηση της προέδρου του δικαστηρίου ότι αν όλοι ενεργούσαμε ενστικτωδώς, θα ζούσαμε σε ζούγκλα, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση μεσίτης είπε ότι «χρησιμοποίησα όλη τη λογική του ώστε η δράση μου να μην του κάνει κακό».

Ισχυρίστηκε δε ότι όταν έμαθε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε «είχα την εντύπωση ότι αυτοκτόνησε. Γι’ αυτό και είχα την εντύπωση και είχα κάνει και δηλώσεις ότι αυτοκτόνησε. Έμαθα ότι δεν είναι αυτή η αιτία. Έμαθα τη Δευτέρα ότι κανένα από τα τραύματά του δεν είναι θανατηφόρα».

Νωρίτερα είχε καταθέσει ο κοσμηματοπώλης. O 77χρονος αναφέρθηκε στο «μαχαίρι που εκείνος κουνούσε μέσα στο μαγαζί, σε έξαλλη κατάσταση», επεσήμανε ότι ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ θέλησε να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι οι κλωτσιές που έριξε στο κεφάλι του 33χρονου δεν θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες γιατί ήταν… «ξώφαλτσες».

Πηγή: https://thepressproject.gr

15

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση