Ηχητική καταγραφή της δίκης για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ

Ηχητική καταγραφή της δίκης για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ

Σκίτσο της Alexia Othonaiou από την 13η δικάσιμο (15/3/2022) Περιγραφή: η έδρα του δικαστηρίου, στην οποία βρίσκονται εννέα άτομα. σε πρώτο πλάνο, οι πλάτες μιας παρατηρήτριας από το Justice Watch και της εκπροσώπου της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Το Συντονιστικό φεμινιστικών, queer και ΛΟΑΤΚΙ ομάδων, πρωτοβουλιών και ατόμων για την καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ/της Ζακι, ForZackie – δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, αντλώντας υλικό από το παρατηρητήριο της δίκης, ZackieOh Justice Watch, καταγράφει συνοπτικά σε podcasts τη ροή της κάθε δικασίμου.


Όπως αναφέρει, «σκοπός της ηχητικής αυτής καταγραφής είναι η παρακολούθηση της δίκης και η προβολή όσων τραγικών και μη διαδραματίζονται στην -κλειστή για τον Τύπο- δικαστική αίθουσα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε αρκετό καιρό μετά τα γεγονότα και ο προγραμματισμός μας είναι να έχουν δημοσιευθεί podcasts για όλες τις δικασίμους μέχρι πριν το τέλος της δίκης.

Ας μην αφήσουμε τον Ζακ, την Ζάκι να χαθεί στη λησμονιά.

Ας μην αφήσουμε κανέναν να πει πως δεν γνώριζε.

Τέλος, θέλουμε να καλέσουμε ξανά κάθε φεμινιστική/κουήρ/ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα ή πρωτοβουλία για τη δίκη σε συντονισμό προκειμένου να μπορέσουμε να διοργανώσουμε μια μεγάλη πανελλαδική διαδήλωση/ημέρα δράσης λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης. Οι συνελεύσεις μας είναι ανοιχτές και ανακοινώνονται στις σελίδες μας σε fb και instagram»

Πρώτο podcast:

 

 

Δεύτερο podcast:

 

 

Τρίτο podcast:

 


 

Πηγή: thepressproject.gr

9

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση