Σπουδαία κίνηση από τον Ρότζερ Γουότερς: Δωρίζει την κιθάρα του σε φυλακισμένη Κούρδισσα μουσικό

Σπουδαία κίνηση από τον Ρότζερ Γουότερς: Δωρίζει την κιθάρα του σε φυλακισμένη Κούρδισσα μουσικό

Ο Ρότζερ Γουότερς δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη του στη φυλακισμένη Νουντέμ Ντουράκ στην οποία δεν επιτρέπεται να παίζει μουσική μέσα στο κελί της.


Γνωστός για τις πολιτικές και κοινωνικές ευαισθησίες του ο Ρότζερ Γουότερς δεν θα μπορούσε να μην συμπαρασταθεί-εμπράκτως μάλιστα-σε όσα περνά τον τελευταίο καιρό η Νουντέμ Ντουράκ στις τουρκικές φυλακές.

Η Κούρδισσα μουσικός και τραγουδίστρια, που έχει καταδικαστεί σε συνολικά 19 χρόνια φυλακή από την τουρκική δικαιοσύνη, είδε την κιθάρα της να καταστρέφεται από τους φρουρούς της στη φυλακή. Αλλωστε η σύλληψή της έγινε επειδή τραγουδούσε στη μητρική της γλώσσα, τα κουρδικά.

Ο Γουότερς, εμβληματική μορφή των Pink Floyd, γνωστοποίησε ότι θα ταξιδέψει στην Τουρκία έτσι ώστε να δωρίσει την κιθάρα του στην Ντουράκ και να εκφράσει μ’ αυτόν τον τρόπο την αμέριστη υποστήριξή του στο πρόσωπό τους

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο γνωστός μουσικός στηρίζει τον αγώνα της Κούρδισσας συναδέλφου του. Εχει κατά καιρούς δηλώσει ότι η δίωξη της 33χρονης είναι άδικη όπως άδικο είναι και να μην της επιτρέπεται να παίξει μέσα στη φυλακή.

Η κιθάρα που θα παραδοθεί στην Ντουράκ, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι τουρκικές αρχές, θα είναι υπογεγραμμένη από πολλές μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η Ντουράκ εκτίει την ποινή της από το 2015.


 

Πηγή: news247.gr

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση