Στο πλευρό των φοιτητών οι καθηγητές του ΑΠΘ. Στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Στο πλευρό των φοιτητών οι καθηγητές του ΑΠΘ. Στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ευθείς βολές κατά της Πρυτανείας του ΑΠΘ και εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκηνικό έντασης που στήνει εδώ και αρκετές ημέρες στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου με την καθημερινή παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου, εξαπολύουν ακαδημαϊκοί καθηγητές, συμπαραστεκόμενοι στους φοιτητές που πραγματοποιούν μία ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας.

«Βρίσκομαι εδώ για να διαμαρτυρηθώ μαζί με τους φοιτητές. Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση που ζει η σχολή με την παρουσία των ΜΑΤ στην είσοδό του, να απαγορεύουν την είσοδο όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας», λέει χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, καθηγητής Χημείας και γραμματέας ΕΣΔΕΠ.

Και εξηγεί: «Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση βασίζεται σε δύο παρανοήσεις. Η πρώτη είναι ότι η διοίκηση εκλέγεται μία φορά και διοικεί ασύδοτα χωρίς να συνδιαλέγεται και η δεύτερη είναι “ή στέκι ή βιβλιοθήκη”. Υπάρχουν και σχέδια και πλάνα για το πώς θα μπορούσε να υπάρξει και το Στέκι αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και βιβλιοθήκη. Επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος αντιπαράθεσης καθαρά για πολιτικούς λόγους τόσο των πρυτανικών αρχών όσο και της κυβέρνησης».

Αρ. Στυλιανού: «Απαράδεκτη η κατάσταση, ευθύνονται οι πρυτανικές αρχές»

Από την πλευρά του ο Άρης Στυλιανού, πρόεδρος πολιτικών επιστημών μέλος της Συγκλήτου: «Ήρθαμε να ζητήσουμε να φύγουν τα ΜΑΤ που εμποδίζουν για πολλοστή μέρα τη διέλευση προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση για την οποία ευθύνονται οι πρυτανικές αρχές, για όλη την ένταση που έχει δημιουργηθεί».

«Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μας παράπεμψαν στους ανωτέρους και στις διαταγές που έχουν. Δεν ξέρω αν είναι διαταγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα μεγάλο πανεπιστήμιο όπως το ΑΠΘ με την καθημερινή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ μέσα στους χώρους του. Η πρυτανεία έχει μεγάλη ευθύνη για αυτή την αντιδημοκρατική εξέλιξη και πρέπει να λάβει πρωτοβουλία ώστε να εκτονωθεί η κρίση», καταλήγει.

Πηγή: https://www.documentonews.gr
122

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση