Εργατική Πρωτομαγιά 2022: Μαζικά και μαχητικά κατεβήκαμε στο δρόμο

Εργατική Πρωτομαγιά 2022: Μαζικά και μαχητικά κατεβήκαμε στο δρόμο

Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις οι εργαζόμενοι τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά και διαδηλώσαμε για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.


Η διαδήλωση για την Πρωτομαγιά φέτος ήταν μαζική και μαχητική. Παρ’ ότι αρκετός κόσμος έχει φύγει για τριήμερο, πλήθος κόσμου συμμετείχε στα μπλοκ των εργατικών συνδικάτων, των πολιτικών οργανώσεων και των συλλογικοτήτων.

Τα συνθήματα ήταν επικεντρωμένα στην αντίσταση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, εστιάζοντας, κυρίως, στο Νομό Χατζηδάκη, που κατέλυσε μια σειρά εδώ και χρόνια κεκτημένων, αλλά και στη γενικότερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που έχει φέρει ακρίβεια και πολλές δυσκολίες στην καθημερινή ζωή αλλά και ενάντια στον πόλεμο.

Ακόμα, ακούστηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στη διαδήλωση συμμετείχαν και μεταναστευτικές συλλογικότητες και οργανώσεις, μεταξύ τους και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και η πολιτική οργάνωση «Κόκκινο Νήμα».

Ο δρόμος που χαράχτηκε στο Σικάγο εμπνέει σε νέους αγώνες, κατεβαίνουμε και πάλι στο δρόμο ώστε να αντισταθούμε στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και να εκφράσουμε την αντίθεση μας στον πόλεμο.

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση