Εργατική Πρωτομαγιά 2022: Μήνυμα νίκης από τους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO και αλληλέγγυους διαδηλωτές

Εργατική Πρωτομαγιά 2022: Μήνυμα νίκης από τους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO και αλληλέγγυους διαδηλωτές

«Ο αγώνας των λιμενεργατών της COSCO είναι αγώνας όλων». «Κρατάτε γερά! Θα νικήσουμε», ήταν από τα συνθήματα που ακούγονταν συνεχώς στη συγκέντρωση και στο γλέντι που έγινε στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στον Πειραιά, από διαδηλωτές που βρέθηκαν εκεί μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων στην Αττική

 

Πλημμύρισε από αλληλέγγυους διαδηλωτές ο χώρος στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στον Πειραιά, καθώς κόσμος από όλη την Αττική -μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων- βρέθηκε στο πλευρό των λιμενεργατών, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Το κλίμα ιδιαίτερα αγωνιστικό, ενώ με σύντομους χαιρετισμούς εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εξέφρασαν την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO. Λιμενεργάτες και αλληλέγγυοι έστειλαν μήνυμα ότι οι απεργοί μπορούν να νικήσουν.


Την παρουσία των χιλιάδων εργαζομένων – αλληλέγγυων χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής. Αυτή η μαζική παρουσία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μας δίνει δύναμη, μας εμψυχώνει για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη που δίνουμε για ικανοποιητική ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας στους χώρους, για να γυρνάμε σώοι στο σπίτι μας, τόνισε. Κατήγγειλε το όργιο τρομοκρατίας που εκτυλίχθηκε χθες στο λιμάνι κατά των απεργών. Σημείωσε ότι οι δυνάμεις καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης λειτούργησαν ως μπράβοι για λογαριασμό της COSCO και των εφοπλιστών, κατά εργατών που δίνουν τη μάχη για καλύτερα μεροκάματα, για καλύτερη ζωή. Τόνισε πως ότι και να κάνουν, η μάχη θα είναι νικηφόρα και θα αποτελεί φάρο για την κλιμάκωση της πάλης, για κάθε χώρο δουλειάς, σε όλους τους εργαζόμενους, παντού. Για να κλιμακώσουν τους αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές όταν ο συνάδελφος των λιμενεργατών της COSCO, Τάκης Πέτας, που τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος 12 μέτρων και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σακατεμένος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, τους είπε «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά», με την φωνή του να χάνεται από τα ξέφρενα χειροκροτήματα και τα αγωνιστικά συνθήματα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του συναδέλφου τους Δημήτρη Δαγκλή.

Το γλέντι που στήθηκε, η συμπαράσταση που εκφράστηκε από τους ανθρώπους του μόχθου, έδωσαν κουράγιο στους απεργούς της COSCO για να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και την εφαρμογή μέτρων προστασίας. Όλοι μαζί, εργάτες, φοιτητές, νέοι, μεγαλύτεροι, άνδρες, γυναίκες, έγιναν ένα, σέρνοντας τον χορό με τραγούδια του αγώνα, με την ορχήστρα να ξεσηκώνει τον κόσμο.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της COSCO με παρέμβασή τους μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά και με μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έκαναν γνωστά τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους. Οι απεργοί έδιναν τον τόνο στην απεργιακή συγκέντρωση του Πειραιά (Με πληροφορίες, φωτογραφίες από 902.gr).


 

Πηγή: ergasianet.gr

84

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση