Ακροδεξιά σύμβολα σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος

Ακροδεξιά σύμβολα σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος

Η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για τα ακροδεξιά σύμβολα σε πανό που αναρτήθηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ της Λοριάν και της Ρεμς.


Τα απόνερα των Γαλλικών εκλογών και ειδικά το ποσοστό που πήρε η Μαρίν Λε Πεν, αποτυπώθηκε και σε αγώνα της Ligue 1, δείχνοντας ότι το πολιτικό σκηνικό στην Γαλλία είναι ακόμα ρευστό. Συγκεκριμένα, πειθαρχικές διαδικασίες για τα ακροδεξιά σύμβολα, που εντοπίστηκαν στην αναμέτρηση της Λοριάν με τη Ρεμς στην εξέδρα των φιλοξενούμενων, μετά το πανό με τον Κέλτικο Σταυρό, σύμβολο της γαλλικής ακροδεξιάς, που ύψωσαν οπαδοί (της Ρεμς) στην αναμέτρηση της Κυριακής (1/5). θα ξεκινήσει η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου!

Ο Κέλτικος Σταυρός είναι σύμβολο της ριζοσπαστικής ακροδεξιάς και πιο συγκεκριμένα της GUD (ομάδα υπεράσπισης των συνδικάτων), ενός γαλλικού φοιτητικού κινήματος, που υπερασπίστηκε μια εθνικιστική ιδεολογία μέχρι την εξαφάνισή της τη δεκαετία του 2000.

 

Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το πανό, με τον πρόεδρό της, Αλέν Λε Ντεμ, να στέλνει δελτίο Τύπου στους προέδρους των δύο συλλόγων: «Το GUD είναι μια ακροδεξιά φοιτητική οργάνωση, η οποία αναγεννιέται τακτικά με άλλα αρκτικόλεξα, αλλά της οποίας ο ρατσιστικός και ξενοφοβικός λόγος και οι πράξεις είναι αρκετά σταθερές και γνωστές στον Τύπο, αλλά και στα δικαστήρια, ώστε να καταγγελθούν. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν θέση στον δημόσιο χώρο και πόσο μάλλον σ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα άθλημα που θέλει να είναι υποδειγματικό».


 

Πηγή: koutipandoras.gr

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση