Δολοφονική επίθεση φασίστα στα Πατήσια-Πυροβόλησε μετανάστες

Δολοφονική επίθεση φασίστα στα Πατήσια-Πυροβόλησε μετανάστες

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).


Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ μετανάστες εργάτες δέχθηκαν επίθεση από ένοπλο φασίστα οδηγό ταξί το πρωί της Δευτέρας 2/5 στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στα Πατήσια.

Πιο συγκεκριμένα στην καταγγελία περιγράφεται το μένος του οδηγού που άνοιξε πυρ εναντίον των μεταναστών που επέστρεφαν από μουσουλμανική γιορτή, τους οποίους παράλληλα εξύβριζε με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

«Ο Αλί Ριάζ, 26 ετών, εργάτης από το Πακιστάν, την Δευτέρα 2 Μάη το πρωί, δέχτηκε πυροβολισμούς στα τρία μέτρα από φασιστοειδές που κραύγαζε. «Ο στόχος ήταν το κεφάλι του. Πυροβολήθηκε 3-4 φορές από τον οδηγό ενός ταξί μάρκας μερσεντές στη Γ Σεπτεμβρίου 113. Βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, αρκετά κοντά στο σπίτι του, μαζί με τέσσερις φίλους. Ήταν 9.15 το πρωί και γυρνούσαν από την μεγάλη γιορτή Είντ Ουλ Φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα από τη λήξη του ραμαζανιού».

Η ΚΕΕΡΦΑ στο Facebook έχει αναρτήσει φωτογραφίες από τον τραυματισμό στο κεφάλι του ο Αλί Ριάζ.

«Ο δράστης τους εντόπισε διότι φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες. Η σφαίρα τον βρήκε ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα.

Ο ίδιος θυμάται το ταξί να κόβει ταχύτητα, να πλησιάζει, να ανοίγει το παράθυρο του και να βγάζει το χέρι με το όπλο. Πρόλαβε να του φωνάξει: “Τι κάνεις;” Αμέσως μετά ένοιωσε κάψιμο στο κεφάλι και ζαλάδα. Οι μετανάστες βρήκαν επίσης μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία» αναφέρεται στην καταγγελία.

Παράλληλα η ΚΕΕΡΦΑ ζητά «τον εντοπισμό και την σύλληψη των φασιστών δολοφόνων» και καλεί συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους να δώσουν μάχη ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών».

 


 

Πηγή: koutipandoras.gr

152

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση