«Τιμωρήθηκε» από το Facebook ο κωμικός, Αριστοτέλης Ρήγας για post κατά των γυναικοκτονιών

«Τιμωρήθηκε» από το Facebook ο κωμικός, Αριστοτέλης Ρήγας για post κατά των γυναικοκτονιών

Μία απίστευτη είδηση ήρθε να προστεθεί στα πολλά που ακούγονται καθημερινά για τον κόσμο του facebook και γενικότερα των Social Media. Ο κωμικός Αριστοτέλης Ρήγας, προσφάτως δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ένα κείμενο, με το οποίο καυτηρίασε την τελευταία γυναικοκτονία που σημειώθηκε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πλατφόρμα του facebook να του επιβάλλει ποινή αποκλεισμού ενός μήνα, επειδή τόλμησε να θίξει την τελευταία από τις πολλές γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί στην χώρα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αριστοτέλη Ρήγα:

«Φίλες και φίλοι.
Πριν λίγες μέρες, μετά το τελευταίο κρούσμα γυναικοκτονίας, ανάρτησα στη σελίδα μου στο facebook και στον προσωπικό μου λογαριασμό ένα σχόλιο το οποίο για ευνόητους λόγους δεν θα ξανά αναρτήσω εδώ. Λόγω του ότι το επιχείρημα που διατύπωνε, με ειρωνικό τρόπο, ήταν κάτι με το οποίο συμφωνούσαν αρκετοί από αυτούς που παρακολουθούν τη σελίδα μου, μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσε περίπου δυο χιλιάδες «αντιδράσεις» και κάποιες εκατοντάδες κοινοποιήσεις.
Το σχόλιο όμως περιείχε μια λέξη η οποία όπως φαίνεται αντίκειται στους όρους χρήσης της κοινότητας. Ναι το παραδέχομαι, δεν είχα διαβάσει το 2008 που άνοιξα τον λογαριασμό μου το πλήρες κείμενο. Κατά συνέπεια η εν λόγω ανάρτηση «κατέβηκε» αυτόματα, πράγμα που σε ένα σημείο θεώρησα λογικό, όσο λογικό είναι δηλαδή το να κρίνεται κάποια ανάρτηση από τις λέξεις που περιέχει και όχι από το σύνολό τους, τις προτάσεις που σχηματίζουν και το νόημα που έχουν. Είχα εκείνη τη στιγμή το δικαίωμα να αντιτεθώ στην απόφαση της πλατφόρμας, αλλά δεν το έκανα, γιατί απ’ την πλευρά τους, είχαν δίκιο και στην τελική, δικό τους είναι το μαγαζί, το βάζουν φωτιά και το καίνε άμα θέλουν.
Λίγες μέρες αργότερα όμως έλαβα μια ειδοποίηση που με ενημέρωσε ότι η «ποινή» για την επίμαχη ανάρτηση δεν ήταν το να κρυφτεί από το προφίλ μου, όπως νόμιζα, αλλά το να δεχτώ αναστολή της λειτουργίας της σελίδας και του προφίλ μου για 25 ημέρες, οι αναρτήσεις μου να εμφανίζονται χαμηλότερα, να μην έχω τη δυνατότητα να δημιουργώ εκδηλώσεις, να μην μπορώ να διαχειρίζομαι χορηγούμενες, να μη βγαίνει η σελίδα μου στις προτεινόμενες και νομίζω είδα κάπου το να έρχονται από την εταιρία και να με ταΐζουν αναγκαστικά μπάμιες κάθε δεύτερη μέρα.
Για το ίνσταγκραμ δεν είχα κάποια ενημέρωση, μπορεί η κάμψη στον αριθμό των ανθρώπων που βλέπουν τα στόρι μου να οφείλεται στα λογοπαίγνια που κάνω, δεκτό. Το ζήτημα θα ήταν αρκετά αστείο αν δεν ήταν και τόσο, δεδομένου ότι όλο αυτό με βρήκε πάνω στη χρονική περίοδο που πρέπει να διαφημίσω τις επερχόμενες παραστάσεις μου στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όσες πρόλαβα να επικοινωνήσω πριν το ban, πήγαν θαυμάσια. Για τις επερχόμενες, τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά. Η επόμενη παράστασή μου στη Θεσσαλονίκη στις 20/5, θα γίνει κανονικά, ήταν η τελευταία για την οποία κατάφερα να κάνω αυτά που έπρεπε. Από την άλλη η παράσταση στην Καβάλα το Σάββατο 21/5 θα πρέπει δυστυχώς να ακυρωθεί.
Οι άνθρωποι που με κάποιο τρόπο έμαθαν ότι παίζω και αγόρασαν εισιτήριο, είναι μέσα στην καρδιά μου. Και οι τέσσερεις. Μπορούν να πάρουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους πίσω επικοινωνώντας με την art on the road ή την viva.
Ακολουθούν οι παραστάσεις μου στην Κω στις 27/5 και στη Ρόδο στις 28/5, οι οποίες τίθενται εξίσου «εν αμφιβόλω». Πως τα λέω ο άτιμος.
Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων, υπόσχομαι να είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον και να μην λέω λέξεις όπως !@#!@$$@#και )*&#__#@$@#$.
Ευχαριστώ. Αριστοτέλης Ρήγας.»
17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση