Δίκη Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Δεν άξιζε το ελαφρυντικό ο Κορκονέας» δήλωσε ο εισαγγελέας

Δίκη Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Δεν άξιζε το ελαφρυντικό ο Κορκονέας» δήλωσε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «δεν άξιζε το ελαφρυντικό ο Κοροκονέας» και ζήτησε να του επιβληθεί η ανάλογη ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με την εισαγγελική πρόταση, το πρώτο μέρος της δίκης του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για την αναγνώριση ή όχι του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στην ποινή που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν άξιζε το ελαφρυντικό ο Κοροκονέας» και να του επιβληθεί η ανάλογη ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.Η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο το καλοκαίρι του 2019, είχε οδηγήσει τον Κορκονέα εκτός φυλακής, καθώς παρά την καταδίκη του για τη συγκεκριμένη κακουργηματική πράξη, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

H έδρα ανακοίνωσε λίγο πριν τις 14:30’ τη διακοπή της δίκης για τις 28 Ιουνίου, όταν και θα ακουστούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κκ Ανδρούλα και Αλετρά και θα κληθεί το ΜΟΕ (3 τακτικοί και 4 λαϊκοί δικαστές) να αποφασίσει για την ποινή του Κορκονέα.

Πηγή: thepressproject.gr

5

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση