Πολύχρωμη ημέρα Υπερηφάνειας σε όλες τις γωνιές του κόσμου

Πολύχρωμη ημέρα Υπερηφάνειας σε όλες τις γωνιές του κόσμου

Πολύχρωμες, συμπεριληπτικές και μαζικές ήταν οι παρελάσεις του Pride σε όλες τις γωνίες του κόσμου.

Σημαίες με το ουράνιο τόξο, πανό, δρώμενα και άτομα από το σύνολο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ομόρφυναν χτες τους δρόμους μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας, της Βρετανίας, καθώς και χωρών της Λατινικής Αμερικής, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στους αποκλεισμούς, τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις.

Παρέλαση του Pride στη ΒολιβίαAP PHOTO

Παρέλαση του Pride στη ΓουατεμάλαAP PHOTO

Παρέλαση του Pride στη ΧιλήAP PHOTO

 

Παρέλαση του Pride στo ΜεξικόAP PHOTO

Παρέλαση του Pride στο ΠερούAP PHOTO

Παρέλαση του Pride στo ΠαρίσιAP PHOTO

 

Παρέλαση του Pride στην ΤουρκίαAP PHOTO

Στην Κωνσταντινούπολη, η πορεία του Pride χτυπήθηκε σοβαρά από την αστυνομία με σκοπό τη διάλυσή της, γεγονός που μαρτυρούν και οι περισσότερες από 200 συλλήψεις ακτιβιστών και δημοσιογράφων στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ. Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε κηρύξει και φέτος παράνομη την πορεία και απαγόρευσε τη διεξαγωγή της.

Πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν εφόδους σε μπαρ της συνοικίας Τζιχανγκίρ κοντά στο Ταξίμ και συνέλαβαν στην τύχη θαμώνες, ανάμεσά τους δημοσιογράφους και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας .

Παρά τις απαγορεύσεις και τους εκφοβισμούς, εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν επί μία ώρα πορεία στους δρόμους του Τζιχανγκίρ με την υποστήριξη των κατοίκων που βγήκαν στα παράθυρά τους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Kaos GL κατέγραψε τουλάχιστον 200 συλλήψεις, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία που ζήτησε με μήνυμα στο Twitter την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των συλληφθέντων .

Παρέλαση του Pride στην ΠολωνίαAP PHOTO

 

Παρέλαση του Pride στη ΒρετανίαAP PHOTO
Πηγή: efsyn.gr

25

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση