Σήμερα η δίκη των αναίτια συλληφθέντων της Πέμπτης

Σήμερα η δίκη των αναίτια συλληφθέντων της Πέμπτης

Μεταξύ των τεσσάρων κατηγορουμένων για πλημμελήματα, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και πολίτης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς, όντας δεμένος πισθάγκωνα.

Σήμερα δικάζονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι τέσσερις συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη που έγινε την περασμένη Πέμπτη. Την Παρασκευή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε στους διαδηλωτές ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλου, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια.

Ενας από τους αναίτια συλληφθέντες είναι και ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Ενάντια» και εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε επειδή διαμαρτυρήθηκε για την ακραία βία των αστυνομικών σε βάρος διαδηλωτών.

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο Κώστας Ν., ένας από τους διαδηλωτές, οι εικόνες της βίαιης σύλληψης του οποίου προκάλεσαν αποτροπιασμό και οργή: ήταν ο πολίτης που αφού προσήχθη από μια διμοιρία των ΜΑΤ και ενώ τον κρατούσαν δύο αστυνομικοί δεμένο πισθάγκωνα, ένας τρίτος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Με ανακοίνωση του ο Κώστας Ν. περιγράφει πως το βράδυ μετά τη διάλυση της πορείας οι αστυνομικοί κατέθεσαν πως ο ίδιος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, «πράγμα το οποίο διαψεύδεται περίτρανα σε όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες. Μετά την πολύωρη διαδικασία καταθέσεων, οδηγηθήκαμε μαζί με τους υπόλοιπους 3 συλληφθέντες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ φορώντας τα ρούχα γεμάτα δακρυγόνα και προσπαθώντας να ξεκουραστούμε με όση δύναμη μας είχε μείνει».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί με τους πολιτικούς της προϊσταμένους οδηγούν μια ολόκληρη κοινωνία μέρα με τη μέρα στην εξαθλίωση, στην ανέχεια και στον ολοκληρωτικό αφανισμό της. Κάθε είδους αντίσταση θα πρέπει να περιορίζεται, να φιμώνεται και εν τέλει να καταστέλλεται με κάθε μέσο. Και φυσικά οι μπάτσοι είναι εκεί να αποδείξουν περίτρανα πως επιτελούν άρτια το συγκεκριμένο έργο, ακόμα και αν πολλές φορές “ξεφεύγουν” από τα νόμιμα σύμφωνα με τη δικιά τους εκδοχή όρια», υπογραμμίζει.

Πηγή: efsyn.gr

51

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση