Ρατσιστική επιχείρηση-σκούπα κατά προσφύγων από τον στρατό σε χωριά του Έβρου

Ρατσιστική επιχείρηση-σκούπα κατά προσφύγων από τον στρατό σε χωριά του Έβρου

Ρόλο κυνηγού προσφύγων και μεταναστών σε χωριά του Έβρου έχει αναλάβει ο στρατός από την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας evrosnews.gr, που που κάνει λόγο για εκτεταμένη επιχείρηση-σκούπα με συμμετοχή της 1ης Στρατιάς και σχεδόν όλων των μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού όχι απλώς στα σύνορα, αλλά στα χωριά της Ορεστιάδας, του Διδυμότειχου και του Σουφλίου, όπως και σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης.

Η ιστοσελίδα, γνωστή για την ακροδεξιά ρητορική της και τα ακραία αντιπροσφυγικά και ρατσιστικά δημοσιεύματά της, αναφέρεται σε εντολή από το ΓΕΕΘΑ και τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο σε συνδυασμό με το διοικητή της 1ης Στρατιάς στρατηγό Αγγελο Χουδελούδη, προκειμένου «να περιοριστεί στο ελάχιστο η παρουσία των λαθρομεταναστών», οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «επελαύνουν κατά ορδές», προκαλώντας «φόβο και τρόμο».

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας evrosnews.gr

Οι πληροφορίες θέτουν σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο, τη δράση και τη δικαιοδοσία του στρατού, καθώς εμφανίζονται να ενεργοποιούνται εκτός της συνοριογραμμής και να αναλαμβάνουν ρατσιστικές επιχειρήσεις εντός κατοικημένων περιοχών, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της αστυνομίας, η οποία οφείλει να απέχει από μεθόδους φυλετικού προφίλ που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασφαλίζει την πρόσβαση στις θεσπισμένες διαδικασίες υποδοχής και ασύλου προσφύγων.

«Ουσιαστικά όλη την περιοχή θα μπορούσε να πει κανείς ότι κυριαρχεί ο Στρατιωτικός Νόμος και έχει τεθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης όπου εξελίσσεται μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση από τον Στρατό» σημειώνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

Προσθέτει: «Εμείς καταδικάζουμε τις άθλιες αυτές ρατσιστικές κατασταλτικές επιχειρήσεις του Στρατού, που εντάσσονται στην αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική με επιδίωξη την περιφρούρηση της Ευρώπης Φρούριο και την επιβολή του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας. Απαιτούμε την ανθρωπιστική αντιμετώπιση των προσφύγων και την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους».

Aκολουθεί η ανακοίνωση του Δικτύου Σπάρτακος

Τι δουλειά έχει ο Στρατός να κάνει ρατσιστικές και κατασταλτικές επιχειρήσεις σκούπα εναντίον προσφύγων στον Έβρο;

Έχουν βγάλει τον Στρατό στους δρόμους και συλλαμβάνει!!!! Τώρα Πρόσφυγες και Μετανάστες, Αύριο Εργάτες και Αγωνιστές

Τελικά, ρατσιστικές επιχειρήσεις «σκούπα» δεν κάνουν μόνο τα ΜΑΤ και η Ασφάλεια στα αστικά κέντρα, αλλά και ο Στρατός στον Έβρο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις που ήδη βαρύνονται με καταγγελίες για βασανισμούς, κλεψιές και Επαναπροωθήσεις προσφύγων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν άθλια Επιχείρηση «σκούπα» από το Τρίγωνο Ορεστιάδας έως και το νομό Ροδόπης, από χθες το πρωί.

Στόχος ο εντοπισμός και η σύλληψη προσφύγων στην ορεινή περιοχή του Έβρου προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά και γενικότερα σε όλες τις περιοχές του νομού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ανάρτηση σχετικού βίντεο σε στρατιωτικό σαιτ που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το ΓΕΕΘΑ και σχετικά δημοσιεύματα αισχρού ρατσιστικού περιεχομένου, που καλλιεργούσαν κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους, ιδίως  από χωριά της ορεινής περιοχής του Σουφλίου, καθώς οι πρόσφυγες που διέρχονταν τον Έβρο κινούνταν προς την ορεινή Ροδόπη.

Το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με την 1η Στρατιά κινητοποίησαν στρατιωτικές δυνάμεις, όπως επίσης και το Δ Σώμα Στρατού.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση του Στρατού εξελίσσεται σε χωριά των δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, αλλά και σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης, ακόμα και σε χωριά που είναι παρέβρια, όπου υπάρχουν συνεχείς περιπολίες, παράλληλα με τους Συνοριοφύλακες και  την Αστυνομία.

Ουσιαστικά όλη την περιοχή θα μπορούσε να πει κανείς ότι κυριαρχεί ο Στρατιωτικός Νόμος και έχει τεθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης όπου εξελίσσεται μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση από τον Στρατό.

Πέρα από την ίδια την άθλια και ρατσιστική επιχείρηση Σκούπα, πρωτόγνωρη στο μέγεθος και την ποιότητα, διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά ο Στρατός ενεργοποιείται για την εκτέλεση καθαρά Αστυνομικών Καθηκόντων.

Εξάλλου, η ενεργοποίηση του Στρατού με ανάληψη καθηκόντων Εσωτερικής Ασφάλειας, είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης ΝΔ που συνεχίζει την κατασταλτική πορεία που χάραξαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του αντιδραστικού στρατιωτικού κατεστημένου.

Εμείς καταδικάζουμε τις άθλιες αυτές ρατσιστικές κατασταλτικές επιχειρήσεις του Στρατού, που εντάσσονται στην αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική με επιδίωξη την περιφρούρηση της Ευρώπης Φρούριο και την επιβολή του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας.

Απαιτούμε την ανθρωπιστική αντιμετώπιση των προσφύγων και την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους.

Οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που Απαγόρευσαν την όποια Νόμιμη διέλευση των προσφύγων ευθύνονται για τις απελπισμένες πρακτικές των τελευταίων.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ έριξαν και ρίχνουν τους πρόσφυγες στους διακινητές. Είναι όψεις του ίδιους νομίσματος, αλληλοτροφοδοτούνται καθώς η μια πλευρά παράγει Κέρδη και η άλλη Καταστολή και Νομιμοποίηση της ακροδεξιάς πολιτικής.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Πηγή: https://www.efsyn.gr

94

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση