Ο Διονύσης Σιμόπουλος, ο δάσκαλος που έφερε τα άστρα κοντά μας, μας άφησε μετά από μάχη με τον καρκίνο

Ο Διονύσης Σιμόπουλος, ο δάσκαλος που έφερε τα άστρα κοντά μας, μας άφησε μετά από μάχη με τον καρκίνο

«Ο Επίκουρος έλεγε ότι ο θάνατος είναι εκεί που βρίσκεται. Όσο είναι μακριά μας, δεν μας ενδιαφέρει. Αν επέλθει ο θάνατος, πάλι δεν μας ενδιαφέρει, γιατί εμείς θα έχουμε φύγει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με μια τέτοια φιλοσοφία», είχε πει.
Ηταν ο άνθρωπος που έκανε την επιστήμη της Κοσμολογίας και της Αστροφυσικής προσιτή σε όλους. Με τον τρόπο του ήταν ο δικός μας Carl Sagan…
Ενέπνευσε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, μέσα από το Πλανητάριο αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές, να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Ηταν ένας σπάνιος Δάσκαλος.

Ένας από τους στόχους τής ζωής του ήταν η μαζική και σωστή επιμόρφωση.
Είχε γράψει εκατοντάδες σενάρια με θέματα επιστημονικής επιμόρφωσης σε σειρές εκπομπών για την τηλεόραση, όπως «Κόκκινοι Γίγαντες – Άσπροι Νάνοι» (απο τις αγαπημένες μου), «Εξερευνητές», «Στα Μονοπάτια των Άστρων», «Τηλεγνώσεις», «Παράθυρο στο Σύμπαν», κλπ, πάνω από 250 σενάρια (κείμενα και σκηνοθεσία) πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, τα σενάρια δύο σειρών (30 και 24 επεισοδίων) βιντεομαθημάτων αστρονομίας και αστροναυτικής (ΥΠΕΠΘ), μία σειρά 4 CD-ROM αστρονομίας και είχε δώσει πάνω από 500 διαλέξεις με θέματα Επιστήμης και Αστροφυσικής σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Αγαπημένε μας Διονύση Σιμόπουλε καλό ταξίδι.
107

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση