Τουρίστες διέσωσαν μετανάστη κοντά στην Κω

Τουρίστες διέσωσαν μετανάστη κοντά στην Κω

Μια ομάδα Ιταλών τουριστών στις 25 Αυγούστου, ενώ επέβαινε σε καταμαράν στα ανοιχτά της νήσου Κω, έσωσε έναν μετανάστη από τη θάλασσα. Αυτή είναι η μαρτυρία τους:

Ήταν νύχτα της 25ης Αυγούστου όταν Ιταλοί, που έπλεαν με το καταμαράν Lucile, άκουσαν μια κραυγή για βοήθεια ενώ βρίσκονταν δίπλα στις ακτές του ελληνικού νησιού της Κω. Οι διακοπές τους μετατράπηκαν σε επιχείρηση διάσωσης ενός νεαρού άνδρα, περίπου 25 ετών, που προσπαθούσε να φτάσει στην Ευρώπη από τη Συρία.

Τους είπαν ότι δύο άλλοι μετανάστες ταξίδευαν μαζί του, αλλά δεν ήξερε τι τους συνέβη.

«Δεν θα ξεχάσουμε τα μάτια αυτού του νεαρού άνδρα»

Μετά τη διάσωση, ο καπετάνιος είπε ότι ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές και λίγο αργότερα το καταμαράν παρέδωσε τον άντρα στο λιμενικό. Επίσης, ειδοποιήθηκε το λιμενικό για πιθανή παρουσία δύο επιπλέον ανδρών στη θάλασσα και συνέχισε την επιχείρηση έρευνας.

«Δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί ότι θα βρισκόμασταν ποτέ μια παρόμοια κατάσταση, είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να τον σώσουμε αν και, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε τους συνοδοιπόρους του».

Φυσικά «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα μάτια αυτού του νεαρού, δεν σταματούσε να μας ευχαριστεί και είπε «Ιταλία!». Ίσως ήλπιζε να είχε φτάσει στην Ιταλία, είπε η ομάδα.

«Ελπίζουμε να έχει καλή μεταχείριση στην Ελλάδα», κατέληξαν.

Πηγή: https://www.infomigrants.net

180

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση