Δυναμικό «όχι» λέει το φοιτητικό κίνημα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ)

Δυναμικό «όχι» λέει το φοιτητικό κίνημα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ)

Από νωρίς σήμερα το πρωί, το φοιτητικό κίνημα δίνει δυναμικό «παρών» στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, διατρανώνοντας την αντίθεσή του στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Εκατοντάδες φοιτητές από πολλές παρατάξεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βρίσκονται στην είσοδο της Ούλοφ Πάλμε αντιδρώντας στην εισαγωγή των δυνάμεων της ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) στους χώρους των ΑΕΙ και δείχνοντας ότι δεν έχουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν, παρά και τις χθεσινές προβοκατόρικες ενέργειες από πλευράς αστυνομίας.

Στο σημείο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει κάνει προς το παρόν την εμφάνισή της η ΟΠΠΙ, αλλά ούτε και δυνάμεις καταστολής, ενώ η διαμαρτυρία εξελίσσεται ειρηνικά και με παλμό.

Κεντρικά συνθήματα:

  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο
  • Οι φοιτητές παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές

Να σημειωθεί ότι στις 12 οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μαζικές κινητοποιήσεις παρά τις προκλήσεις των ΜΑΤ

Χθες, το φοιτητικό κίνημα είπε το πρώτο «όχι» με μεγάλες κινητοποιήσεις στην Πανεπιστημιούπολη Αθήνας, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και να επιτίθενται σε νεαρούς και νεαρές στην προσπάθειά τους να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.

Για λίγη ώρα σημειώθηκε ένταση, που εκτονώθηκε με την οπισθοχώρηση των ΜΑΤ. Μετά τις μαζικές αντιδράσεις ο επικεφαλής των δυνάμεων της Αστυνομίας ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους φοιτητές ότι δεν θα εισέλθουν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Πηγή: efsyn.gr

40

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση