Αθλιότητα από τον μητροπολίτης Κοζάνης: “Οι γυναίκες βιάζονται επειδή κυκλοφορούν ημίγυμνες”

Αθλιότητα από τον μητροπολίτης Κοζάνης: “Οι γυναίκες βιάζονται επειδή κυκλοφορούν ημίγυμνες”

Σ’ ένα κήρυγμα γεμάτο μίσος για τις γυναίκες, ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων Παύλος δικαιολόγησε τους βιασμούς λόγω του… ντυσίματος των γυναικών.

Σε παραλήρημα κατά των γυναικών που επιλέγουν την έκτρωση, αλλά και όσων στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα προχώρησε από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αναφέροντας πως “διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους”.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr αφού, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων στο κήρυγμά του (διάρκειας σχεδόν μισής ώρας!) ο γνωστός για τις ακραία συντηρητικές θέσεις του μητροπολίτης ουσιαστικά ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν “κοινωνικά” οι εκτρώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας “παλιάνθρωπος” τις βίαζε, ενώ τώρα “κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις”!

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα πάντα με το πνεύμα των φράσεων του μητροπολίτη Παύλου, σήμερα “δικαιολογούνται” οι βιαστές, καθώς προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών, ενώ, αντιθέτως, δε συντρέχει και “κοινωνικός λόγος” αποδοχής των αμβλώσεων!

“Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952…αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα” υποστήριξε ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ προσέθεσε πως “άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί…και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας…13 και 14 ετών”.

Τέλος, ο ίδιος ουσιαστικά εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους, τις κακοποιήσεις και τις ληστείες και διερωτήθηκε “εάν αυτός είναι πολιτισμός”, ενώ ανέφερε πως “Η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο”.

Πηγή: news247

135

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση