Βιασμό από τον θείο και διωγμό από το σπίτι από τη μητέρα της κατήγγειλε 23χρονη ΑμεΑ στο Βόλο

Βιασμό από τον θείο και διωγμό από το σπίτι από τη μητέρα της κατήγγειλε 23χρονη ΑμεΑ στο Βόλο

Το μαρτύριο που βιώνει το τελευταίο διάστημα κατήγγειλε 23χρονη κοπέλα ΑμεΑ στο Βόλο στη διάρκεια της ακρόασης της δίκης της μητέρας της.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η κοπέλα κατήγγειλε ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου τον βιασμό της από το θείο της μία μέρα πριν τη διώξει από το σπίτι η μητέρα της, με την οποία έμεναν μαζί. Μάλιστα, η η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι αυτή ήταν και η αιτία που η μητέρα της την πέταξε στο δρόμο, καθώς επέμενε να μην καταγγείλει η κόρη της στην αστυνομία το περιστατικό.

Η 23χρονη ανέφερε ότι ο θείος της την είχε βιάσει άλλη μία φορά τον περασμένο Νοέμβριο στο σπίτι τους σε χωριό της Καλαμπάκας.

Η σύλληψη της μητέρα της επήλθε μετά την απεύθυνση της κοπέλας στην αστυνομία, όπου κατήγγειλε τον διωγμό της από το σπίτι τους, ιδιοκτησίας του θείου της, την περασμένη Κυριακή.

Μετά την κατάθεση της νεαρής κοπέλας, στο πλαίσιο της δίκης της μητέρας της με τις κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο και εξύβριση, η έδρα διέταξε τον διαβιβασμό της δικογραφίας πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για διερεύνηση του θέματος.

Κατά τα φαινόμενα, όλη η οικογένεια γνώριζε για τους καταγγελόμενους βιασμούς και δεν μιλούσε, επιλέγοντας να συγκαλύψει το γεγονός και να εμποδίσει το φερόμενο ως θύμα να μην μιλήσει στις αρχές. Τόσο η μητέρα της 23χρονης όσο και η αδελφή και η θεία της, αδελφή του καταγγελλόμενου 40χρονου, φαίνεται να γνώριζαν τι συνέβαινε.

Η 50χρονη μητέρα της που απολογήθηκε χθες, Πέμπτη, ανέφερε στην απολογία πως δεν εργάζεται και πως την συντηρούν τα αδέρφια της.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη συνελήφθη για έκθεση σε κίνδυνο και εξύβριση, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία της, αρνούμενη τις κατηγορίες εις βάρος της. Μάλιστα, είπε στις αρχές ότι δεν αντέχει άλλο την κόρη της, γιατί της προκαλεί προβλήματα.

Η υπόθεση ήρθε για πρώτη φορά στην επιφάνεια το απόγευμα της Δευτέρας (5/9) όταν η 23χρονη πήγε στο Α.Τ Βόλου για να κάνει καταγγελία, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Η κοπέλα, η οποία έχει νοητική υστέρηση σε ποσοστό 67%, είχε περάσει το βράδυ της περασμένης Κυριακής στους δρόμους, όπως είπε στις αρχές.

Επιπλέον, το 23χρονο θύμα ανέφερε ότι η μητέρα της της έπαιρνε το επίδομα και το αξιοποιούσε με τον σύντροφό της, ενώ την την παραμελεί και την εξυβρίζει συστηματικά, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει διωχθεί από το σπίτι.

Μετά το περιστατικό, η κοπέλα είπε πως κοιμήθηκε σε καφετέρια στην παραλία του Βόλου και στη συνέχεια περιπλανιόταν στην πόλη. «Δεν ξέρω πώς κατάφερα να φθάσω εδώ», ανέφερε στους αστυνομικούς. Η 23χρονη τέθηκε σε προστατευτική φύλαξη στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ οι αστυνομικοί στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη της μητέρας της.

Από την πλευρά της η 50χρονη αρνείται το περιστατικό. Λέει πως είχαν φασαρία και στη συνέχεια η 23χρονη έφυγε από το σπίτι.

«Αν ήθελε, ας γύριζε πίσω», ήταν η αποστομωτική απάντηση που φέρεται να έδωσε στους αστυνομικούς.

«Φωνάζει και όλο ζητεί πράγματα. Με την άλλη μου την κόρη μπορώ να συνεννοηθώ. Αυτή δεν τη θέλω», φέρεται να ανέφερε.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

87

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση